Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό στήθος και μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας
4 κόκκοι μπαχάρι
¼ κουταλάκι κανέλα
¾ φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόβουμε σε μπουκίτσες το φιλεταρισμένο κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο.
2. Επειτα ρίχνουμε τις μπουκίτσες και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
4. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη.
5. Μόλις η σάλτσα μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να «δέσει».
6. Πασπαλίζουμε τις μπουκίτσες με φρέσκο μαϊντανό και προαιρετικά σερβίρουμε με άγριο ρύζι.