Δεν κάνουμε smokey eyes, δε βάζουμε ιριδίζουσες σκιές, έντονα κραγιόν, ούτε χρησιμοποιούμε ψεύτικες βλεφαρίδες και γενικότερα τίποτα που να φαίνεται επιτηδευμένο. Η συγκεκριμένη κορυφαία τάση του μακιγιάζ αφήνει την ομορφιά της επιδερμίδας να πρωταγωνιστήσει. Πρόκειται για το φυσικό ματ λουκ με ελάχιστη λάμψη και μονοχρωμία. Ή αλλιώς για το μοντέρνο «no makeup makeup», που αφορά περισσότερο την ανάδειξη και όχι την κάλυψη της επιδερμίδας, λένε οι ειδικοί.

#Το κεντρικό στοιχείο του λουκ

Όταν οι άνθρωποι κοιτούν το πρόσωπό μας πρέπει να βλέπουν πρώτα απ’ όλα τη φυσική ομορφιά της επιδερμίδας μας, και όχι στρώσεις από κονσίλερ, μέικ απ, πούδρας και highlighter, συμβουλεύουν οι μακιγιέρ. Η μοντέρνα εκδοχή του «no make up make up» είναι η σχεδόν ματ, φυσική επιδερμίδα. Και για να το πετύχουμε χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα μέικ απ, την οποία απλώνουμε σε ορισμένα σημεία του προσώπου.

Αυτό ήταν! Μόλις φτιάξαμε τη βάση μας, τόσο γρήγορα και απλά.

Bonus tip: Πριν ξεκινήσουμε την εφαρμογή του μέικ απ, έχουμε καθαρίσει και ενυδατώσει το πρόσωπο και τον λαιμό μας, προκειμένου το προϊόν να «γλιστράει» πάνω στην επιδερμίδα.

#Λέμε «ναι» στη λάμψη αλλά με μέτρο

Ξεχνάμε το έντονο highlighter. Σε αυτήν την περίπτωση επιλέγουμε ένα λεπτόρρευστο μέικ απ σε συνδυασμό με μία ελαφρώς ιριδίζουσα πούδρα φινιρίσματος (shimmering setting powder). Την απλώνουμε στα ζυγωματικά, στο κέντρο του άνω χείλους και στο κόκαλο της μύτης.

#Το προϊόν – κλειδί

Για να ολοκληρώσουμε το μονοχρωματικό μας μακιγιάζ, επιλέγουμε ένα πολυχρηστικό κρεμώδες στικ που εφαρμόζεται σε μάτια, μήλα και χείλη. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σκιές, ρουζ και γκλος στο χρώμα του δέρματος ή σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με αυτό. Οπως για παράδειγμα, απαλό ροζ και μπεζ της σαμπάνιας.

Βonus  tip: Για να κάνουμε πιο σαρκώδη τα χείλη μας, απλώνουμε ένα μπεζ nude κραγιόν σε συνδυασμό με ένα απαλό ροζ  γκλος στο κέντρο τους.