Γεννημένη στο Esher της Μεγάλης Βρετανίας στις 5 Απριλίου 1989, η Lily Chloe Ninette Thomson, όπως είναι το πλήρες και πραγματικό όνομά της, ακολούθησε τα χνάρια της γιαγιάς της, της ηθοποιού Helen Horton, δημιουργώντας από πολύ νωρίς μια πετυχημένη καριέρα στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Η ντροπαλή «Σταχτοπούτα», η Lady Rose του εμβληματικού σίριαλ «Dοwnton Abbey», η ευσυνείδητη γραμματέας του Winston Churchill στο «Darkest Hour», η πιστή φιλενάδα του «Yesterday», η νεαρή, περιπετειώδης Donna στο «Mamma Mia Here We Go Again», η μυστηριώδης γυναίκα του «Rebecca» αλλά και η Pamela Anderson στη μίνι σειρά «Pam & Tommy» είναι το ίδιο πρόσωπο, το οποίο μπορεί να μεταμορφώνεται σαν χαμαιλέοντας για τις ανάγκες οποιουδήποτε χαρακτήρα της ζητηθεί.

«Κάθε χρόνο στα γενέθλιά μου πηγαίναμε με την οικογένειά μου (σ.σ. τους γονείς και τους δύο αδελφούς της) να παρακολουθήσουμε κάποιο μιούζικαλ. Αυτό ήταν το δώρο μου. Πρέπει να έχω δει το ”Mama Mia!” 5 φορές» λέει η ίδια χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι κατάλαβε από πολύ μικρή την αγάπη της για το θέατρο.

Αν και δεν αποσπάει αρνητικά σχόλια για τις ερμηνείες της, η ίδια δηλώνει ότι η κριτική μπορεί να είναι εποικοδομητική μόνο αν είναι καλοπροαίρετη. «Ωστόσο, νομίζω ότι μεγαλώνοντας γίνομαι πιο σκληρόπετση. Τελικά, το μόνο που έχει σημασία είναι εκείνοι που σε αγαπούν» δηλώνει χαμογελώντας αφοπλιστικά.

Η Lily James για τα αρώματα

«Είμαι φαν των αρωμάτων και θεωρώ πως πρέπει να έχεις κάποιο που αποτελεί προσωπική σου σφραγίδα. Το ψεκάζω στους καρπούς και τον λαιμό αλλά και στον αέρα σαν σύννεφο και περνάω από κάτω».

Για το skincare της

«Είμαι πολύ επιμελής με τη φροντίδα της επιδερμίδας μου. Παλαιότερα έκανα κάθε πρωί και βράδυ σχολαστικό καθαρισμό, τόνωση και ενυδάτωση. Πλέον, όμως επειδή θέλω να διατηρεί τα φυσικά της έλαια, κάνω καθαρισμό μόνο το βράδυ και το πρωί χρησιμοποιώ ένα ενυδατικό face mist. Μου αρέσουν κατά κύριο λόγο τα φυσικά καλλυντικά με ανάλαφρες υφές που μυρίζουν φρεσκάδα».

Ο #1 beauty κανόνας της

«Δεν πέφτω ποτέ για ύπνο μακιγιαρισμένη. Μου αρέσει η αίσθηση ότι η επιδερμίδα μου μπορεί να “αναπνέει”».

Για τα φυσικά καλοσχηματισμένα φρύδια της

«Σε μια ταινία που υποδυόμουν μια 13χρονη ο σκηνοθέτης μού είπε ότι τα φρύδια μου ήταν πολύ λεπτά και ότι πρέπει να σταματήσω να τα βγάζω. Οπότε υπάκουσα, τα άφησα στο φυσικό τους μέγεθος, και μπορώ να πω ότι μου αρέσουν πιο πολύ έτσι. Νομίζω ότι δίνουν ένταση στο πρόσωπό μου».

Το μακιγιάζ της

«Καθημερινά χρησιμοποιώ μια ενυδατική κρέμα με χρώμα, λίγο ρουζ και μάσκαρα. Για τις νυχτερινές εξόδους μου μου αρέσει να βάζω κόκκινο κραγιόν, το οποίο διαμορφώνει ένα απλό, πρωινό outfit σε βραδινό».

Τα must καλλυντικά που βάζει στην τσάντα της

«Ενα πολυχρηστικό lip balm που μπορεί να απλωθεί και στα μάγουλα και στα βλέφαρα. Επίσης ένα μολύβι φρυδιών, μια πούδρα φινιρίσματος για να απομακρύνω τις γυαλάδες και μια παλέτα προσώπου με highlighter. Βάζω ελάχιστο στα ζυγωματικά και στα σημεία του προσώπου που αντανακλούν το φως για φρεσκάδα και λάμψη σε δευτερόλεπτα».

Το αγαπημένο της beauty icon

«H Keira Knightley. Θεωρώ ότι είναι πανέμορφη και δεν μπορώ να σταματήσω να τη χαζεύω. Το πρόσωπό της είναι τόσο καλοσχηματισμένο, με δυνατά χαρακτηριστικά».

Για την αλλαγή στο σώμα της προκειμένου να υποδυθεί την Pamela Anderson

«Ηταν δύσκολη διαδικασία, αλλά άξιζε τον κόπο. Συνεργάστηκα με έναν καταπληκτικό personal trainer, ο οποίος δημιούργησε ένα πρόγραμμα για μένα με αεροβικές ασκήσεις, μια μείξη από τρέξιμο και μπόξινγκ. Απολάμβανα την αίσθηση ότι δυναμώνω, ένιωθα περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ πλέον νιώθω πιο ελεύθερη στην παραλία, δεν εστιάζω στις ανασφάλειές μου».

Το μυστικό της fitness ρουτίνας της

«Για εμένα η καλύτερη ώρα για προπόνηση είναι το πρωί, προκειμένου να ξεμπερδεύεις. Αν μπορέσεις να σηκωθείς από το κρεβάτι και να ξεκινήσεις, μετά δεν είναι τόσο άσχημα».

Οι αγαπημένες της ασκήσεις

«Κάποτε είχα εμμονή με τους κοιλιακούς! Στα διαλείμματα των γυρισμάτων της ταινίας “Fast Girls” ξάπλωνα στο πάτωμα και έκανα κοιλιακούς. Είχα μάθει περίπου 600 διαφορετικά είδη ασκήσεων».

Η διατροφή της

«Εκτός από το πρόγραμμα ασκήσεων, είχα αλλάξει και τη διατροφή μου. Το πλάνο περιελάμβανε 5-6 γεύματα τη μέρα, πολύ υψηλά σε πρωτεΐνες. Πολλά πρωτεϊνούχα smoothies, ψάρι, κοτόπουλο».

Η αυτοπειθαρχία

«Για να πετύχω τους fitness στόχους μου έπρεπε να είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου, ήξερα ότι αν υπέκυπτα έστω και μία φορά στη σοκολάτα ή αν έπινα κρασί, δεν θα είχα το αποτέλεσμα που ήθελα. Και ξέρετε κάτι; Οταν συνηθίσει το σώμα σου χωρίς αυτούς τους πειρασμούς, είναι εκπληκτικό πόσο καλύτερα νιώθεις μετά».