Βοηθούν το δέρμα να φαίνεται νεανικό και υγιές, το προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις και ταυτόχρονα επανορθώνουν τις φθορές βελτιώνοντας θεαματικά την ποιότητα και τη λάμψη του. Οι βιταμίνες είναι τα must συστατικά που πρέπει να εντάξουμε άμεσα (αν δεν το έχουμε ήδη κάνει) στην περιποίησή μας. Γι’ αυτό εμπλουτίζουμε την καθημερινή μας ρουτίνα αντικαθιστώντας τα καλλυντικά μας με εκείνα που περιέχουν αυτές τις πολύτιμες ουσίες. Πού θα τις βρούμε;

#Στα καθαριστικά προσώπου και τα micellaire waters

Η αρχή του skincare βρίσκεται στον καθαρισμό. Ετσι για να κάνουμε ένα αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ και καθαρισμό σε πρόσωπο και μάτια, επιλέγουμε μια βιταμινούχα σύνθεση, όπως το micellaire water με μικκύλια και με βιταμίνη C ή και Ε. Αμέσως, η επιδερμίδα μας θα αναζωογονηθεί και θα δείξει πιο φωτεινή.

# Σε ορούς και boosters

Αφού καθαρίσoυμε το πρόσωπο και τον λαιμό μας, εφαρμόζουμε έναν ορό ή ένα booster με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό οξύ, τα οποία ενισχύουν τη δράση της κρέμας μας και απορροφώνται σε βάθος ενισχύοντας τις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας.

# Στην ενυδατική / αντιγηραντική κρέμα ημέρας και νύχτας

Ανάλογα με τις ανάγκες μας, επιλέγουμε μία σύνθεση με τις ανάλογες βιταμίνες και ενεργά συστατικά. Γενικότερα, προτιμάμε τα ρετινοειδή το βράδυ και τη βιταμίνη C το πρωϊ, για να ενισχύει τη δράση του αντηλιακού μας.

#Στα προηγμένα foundations

Αν και θεωρητικά ανήκουν στο κομμάτι του μακιγιάζ, περιποιούνται και προστατεύουν το δέρμα παράλληλα. Κάποια μέικ απ με εξελιγμένες συνθέσεις, εκτός από κάλυψη προσφέρουν και αντιοξειδωτική προστασία, χάρη στις βιταμίνες C και Ε.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε;

– Η βιταμίνη Α απευθύνεται σε όλα τα είδη γήρανσης.

– Η βιταμίνη Ε προάγει την απορρόφηση της Α και το αντίθετο. Γι’ αυτό βρίσκουμε συχνά τον συνδυασμό σε καλλυντικά. Επίσης είναι εξαιρετική ενάντια στην ορμονολογική γήρανση, δηλαδή στις ώριμες επιδερμίδες.

– Η βιταμίνη C έχει εξαιρετικά αποτελέσματα κατά της οξειδωτικής γήρανσης γι’ αυτό είναι ιδανική π.χ. για καπνιστές και άτομα που κάθονται πολύ στον ήλιο.

– Ολες οι βιταμίνες συνδυάζονται τέλεια με το υαλουρονικό οξύ, ενισχύοντας τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας και συμβάλλοντας στην επιδιόρθωση των λεπτών γραμμών.