Ένα comfort food που είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα πρωταγωνιστικά υλικά μας είναι νουντλς, μοσχάρι και λαχανικά. Σημείωση: Επιλέγουμε τα νουντλς της αρεσκείας μας καθώς υπάρχουν εκείνα που παρασκευάζονται από αλεύρι ρυζιού, από σιτάρι, από αβγό, από φασόλια, από φαγόπυρο, αλλά και από το φυτό Κοnjak. Πρόκειται για μία άριστη πηγή της φυτικής ίνας γλυκομαννάνης, η οποία βοηθά στον έλεγχο του βάρους μας.

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 15 – 20′

Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα: 408 θερμίδες, 18,2 γρ. λιπαρά, 119,5 mg χοληστερίνη, 3,57 γρ. φυτικές ίνες

Υλικά για 4 μερίδες

-400 γρ. μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο ή κιλότο (απαλλαγμένο από το ορατό λίπος)

-100 γρ. νουντλς βρασμένα

-2 κολοκυθάκια (σε λεπτές λωρίδες)

2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)

-1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

– Ελάχιστο τζίντζερ (κομμένο σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες, σαν σπίρτα)

-2 κουταλιές σος σόγιας

-1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη

-1 φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασσο

-2 κουταλιές άσπρο ξίδι

-1 κουταλιά ελαιόλαδο

Προαιρετικά: 1 μικρή χούφτα από φρέσκο κόλιαντρο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στο μάτι να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι με γραμμώσεις όπως αυτές της τοστιέρας.
  2. Κατόπιν, αλείψτε το φιλέτο με ελαιόλαδο και ψήστε το για μερικά λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Βάλτε το σε ένα πιάτο και αφήστε το προσωρινά στην άκρη.
  3. Στη συνέχεια, βάλτε στο τηγάνι τις λεπτοκομμένες λωρίδες από τα κολοκυθάκια και ψήστε τις μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις και αυτές στο πιάτο με το κρέας. Βράστε τον αρακά, κρυώστε τον σε τρεχούμενο νερό βρύσης, σουρώστε τον και αφήστε τον στην άκρη.
  4. Αναμείξτε τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, το τζίντζερ, τα φρέσκα αρωματικά, τη σος σόγιας, το ξίδι, τη ζάχαρη και φτιάξτε ένα ντρέσινγκ.
  5. Κόψτε το κρέας σε λωρίδες και αναμείξτε το με τα νουντλς, τα κολοκυθάκια, τον αρακά και το ντρέσινγκ. Σερβίρετε.