Το κάνουμε πάνω από 23.000 φορές την ημέρα, χωρίς καν να το σκεφτόμαστε. Κι όμως, η «αυτονόητη» και «δεδομένη» αναπνοή αναγνωρίζεται ως το πιο πρόσφατο trend ευεξίας σήμερα με ποικίλα οφέλη για την ομορφιά και τη συνολική υγεία μας.

Το «Breathwork» ή όπως μπορεί να μεταφραστεί, η εξάσκηση της (σωστής) αναπνοής, είναι μέρος της παράδοσης της γιόγκα εδώ και αιώνες. Μόλις πρόσφατα ωστόσο υιοθετήθηκε από ειδικούς της υγείας και της ομορφιάς ως μια mainstream μέθοδος για να παραμένουμε όμορφοι, υγιείς και λαμπεροί.

Τι ακριβώς είναι το «breathwork» και γιατί αξίζει να ασχοληθείτε

Η αναπνοή είναι η «γέφυρα» που ενώνει τον εσωτερικό με τον εξωτερικό μας κόσμο. Δυστυχώς, η σωστή αναπνοή είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Άλλωστε, πού χρόνος για βαθιές αναπνοές όταν τρέχουμε να προλάβουμε υποχρεώσεις;

Εάν όμως σταματούσαμε για μια στιγμή και παίρναμε μια συνεχόμενη, βαθιά και με ροή αναπνοή, τότε θα αυξάναμε το οξυγόνο στα όργανα και τα κύτταρα του οργανισμού μας. Σαν αποτέλεσμα, αυτόματα θα νιώθαμε πιο προσγειωμένοι, ήρεμοι και με μεγαλύτερη διαύγεια.

Οι βαθιές αναπνοές χρειάζονται εξάσκηση και είναι απαραίτητες ώστε κάθε ένταση να απελευθερώνεται, το άγχος να αποβάλλεται και να ισορροπούμε σώμα και νου.

Η σωστή αναπνοή λοιπόν, εξουδετερώνει κάθε συναισθηματικό «μπλοκάρισμα» που ως γνωστόν έχει επιπτώσεις και στο σώμα μας.

Επιπλέον, ο τρόπος που αναπνέουμε επηρεάζει άμεσα το καρδιαγγειακό, το ενδοκρινικό, το πεπτικό, το νευρικό, το ανοσοποιητικό μα και το λεμφικό μας σύστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Χρειάζεστε περαιτέρω κίνητρα για να.. αναπνεύσετε; Η σωστή αναπνοή είναι «προσβάσιμη» σε όλους και είναι.. δωρεάν.

Πώς το «breathwork» μας ομορφαίνει

Πώς λοιπόν, όλα αυτά επηρεάζουν το δέρμα;

Οι πνεύμονές μας όχι μόνο μας παρέχουν οξυγόνο και άρα ζωή, αλλά μας βοηθούν να απελευθερώσουμε τις τοξίνες από τα κύτταρά μας. Ως εκ τούτου, η βαθιά και συνεχόμενη αναπνοή μπορεί να δημιουργήσει μια ισχυρή αλλαγή στην ομορφιά του δέρματός μας και να το περιποιηθεί σαν να εφαρμόζαμε μια κρέμα.

Τι λέτε; Μήπως ήρθε η ώρα να πάρετε μια.. βαθιά ανάσα;