Υλικά
100 γρ. αλεύρι
250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
250 γρ. μαύρη σταφίδα
250 γρ. καστανή σταφίδα
100 ανάμεικτα ξερά δαμάσκηνα και χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
250 γρ. βούτυρο
12 γρ. καρυκεύματα (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο)
2 αβγά
180 γρ. καστανή ζάχαρη
275 ml μπίρα
40 ml μαύρο ρούμι
40 ml κονιάκ
Αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε. Στη συνέχεια βάζετε τα αβγά, το βούτυρο και τα υγρά υλικά και ανακατεύετε ξανά. Βουτυρώνετε δύο μικρές πυρίμαχες φόρμες και μοιράζετε το μείγμα, φτάνοντας μέχρι 2 εκ. κάτω από το χείλος, πιέζετε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα. Αφού τις γεμίσετε, καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί.
2. Τέλος, τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τις βάζετε σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό. Ψήνετε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά 6-7 ώρες, προσθέτοντας κάθε τόσο ζεστό νερό, καθώς θα πρέπει να μείνει σταθερή η ποσότητα του νερού στην κατσαρόλα που θα τοποθετήσετε επάνω την πυρίμαχη φόρμα.
3. Την ημέρα που θα τις απολαύσετε, ζεσταίνετε σε μπεν μαρί για 3-4 ώρες. Βγάζετε τις πουτίγκες από τα μπολ, τις βάζετε σε πιάτο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: