Τον όρο «υβριδικό» δεν τον συναντάμε εδώ για πρώτη φορά. Σίγουρα τον έχουμε ακούσει για τα αυτοκίνητα. Ωστόσο ο όρος φαίνεται ότι επεκτείνεται σε μαζικό επίπεδο και αφορά πλέον κάθε τομέα της ζωής μας. Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο τομέας της εργασίας αποκτά υβριδικό χαρακτήρα, αφού πλέον μπορούμε να έχουμε ως βάση και το σπίτι αλλά και το γραφείο. Το ίδιο ισχύει και για την εκπαίδευση, το εμπόριο ή ακόμα και τη διατροφή, με τα on-the-go γεύματα και ροφήματα που αν και ετοιμάζονται σε μερικά λεπτά, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεϊνες και βιταμίνες. Γιατί λοιπόν να αποτελούν εξαίρεση τα καλλυντικά;

Τι είναι το υβριδικό skincare

Αν και δεν είναι καινούρια τάση, διαπιστώνουμε ότι γίνεται όλο και πιο  ισχυρή κυρίως χάρη στη φιλοσοφία του skin minimalism. Ετσι σταδιακά εγκαταλείπουμε τις ρουτίνες των 10 και 12 βημάτων που ενίοτε εξασθενούν την άμυνα του δέρματος. Ωστόσο, προκειμένου να καλύπτουμε περισσότερες και πιο εξειδικευμένες ανάγκες μας, αναζητάμε καλλυντικά που προσφέρουν ποικίλα οφέλη ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούν χρόνο και χρήμα.

Oι ΒΒ και οι CC κρέμες είναι από τα πρώτα υβριδικά καλλυντικά

Οι συγκεκριμένες συνθέσεις βελτιώνουν οπτικά την επιδερμίδα καμουφλάροντας λεπτές γραμμές και ατέλειες παρέχοντας την κάλυψη ενός ελαφρύ μέικ απ. Ταυτόχρονα όμως προσφέρουν ενυδάτωση αλλά και προστασία από τον ήλιο χάρη στο SPF. Άλλο ένα αγαπημένο υβριδικό καλλυντικό είναι το balm καθαρισμού που όταν εφαρμόζεται στην επιδερμίδα «λιώνει» και μεταμορφώνεται σε έλαιο, ενώ όταν το ξεπλένουμε με νερό μετατρέπεται σε ένα υδαρές γαλάκτωμα. Ο χαρακτήρας της σύνθεσης όχι μόνο απομακρύνει αποτελεσματικά τα υπολείμματα του μακιγιάζ αλλά ταυτόχρονα θρέφει αφήνοντας απαλή κι ελαστική την επιφάνεια της επιδερμίδας.

 

 

Υβριδικά καλλυντικά: Τα κυριότερα οφέλη τους

Το πιο προφανές πλεονέκτημά τους είναι ότι συγκεντρώνουν τις ιδιότητες πάνω από δυο διαφορετικών συνθέσεων, απλουστεύοντας τη skincare ρουτίνα μας χωρίς όμως να υστερούν σε αποτελέσματα. Για παράδειγμα ένα καθαριστικό προσώπου το οποίο έχει ενυδατικούς παράγοντες είναι κατάλληλο και για την περιοχή των ματιών. Οπότε δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε μια ξεχωριστή διφασική λοσιόν για τα μάτια. Ομοίως και με το αντηλιακό που έχει υψηλό SPF και ταυτόχρονα καλύπτει την επιδερμίδα όπως το μέικαπ.

Δείτε εδώ αναλυτικά ποια είναι τα υβριδικά καλλυντικά ώστε να επιλέξετε κάποιο για τις επόμενες αγορές σας.