Προκειμένου να καλύπτουμε περισσότερες και πιο εξειδικευμένες ανάγκες μας, απευθυνόμαστε όλο και περισσότερο στο υβριδικό skincare που προσφέρει ποικίλα οφέλη ενώ ταυτόχρονα μας εξοικονομά χρόνο και χρήμα. Ποια καλλυντικά όμως αποκαλούμε υβριδικά;

 

Υβριδικά καλλυντικά: Τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη τους

Το πιο προφανές πλεονέκτημά τους είναι ότι συγκεντρώνουν τις ιδιότητες πάνω από δυο διαφορετικών συνθέσεων, απλουστεύοντας τη skincare ρουτίνα μας χωρίς όμως να υστερούν σε αποτελέσματα. Για παράδειγμα ένα καθαριστικό προσώπου το οποίο έχει ενυδατικούς παράγοντες είναι κατάλληλο και για την περιοχή των ματιών. Οπότε δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε μια ξεχωριστή διφασική λοσιόν για τα μάτια. Ομοίως και με το αντηλιακό που έχει υψηλό SPF και ταυτόχρονα καλύπτει την επιδερμίδα όπως το μέικαπ.

Από τα πρώτα και πιο διάσημα είναι οι ΒΒ και οι CC κρέμες. Οι συγκεκριμένες συνθέσεις βελτιώνουν οπτικά την επιδερμίδα καμουφλάροντας λεπτές γραμμές και ατέλειες παρέχοντας την κάλυψη ενός ελαφρύ μέικ απ. Ταυτόχρονα όμως προσφέρουν ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο χάρη στο SPF. Άλλος ένας αγαπημένος «εκπρόσωπος» του υβριδικού skincare είναι το balm καθαρισμού που όταν εφαρμόζεται στην επιδερμίδα «λιώνει» και μεταμορφώνεται σε έλαιο, ενώ όταν το ξεπλένουμε με νερό μετατρέπεται σε ένα υδαρές γαλάκτωμα. Ο χαρακτήρας της σύνθεσης όχι μόνο απομακρύνει αποτελεσματικά τα υπολείμματα του μακιγιάζ αλλά ταυτόχρονα θρέφει αφήνοντας απαλή κι ελαστική την επιφάνεια της επιδερμίδας.

Υβριδική τονωτική λοσιόν

Αποδίδει περισσότερα οφέλη εκτός από την ολοκλήρωση του καθαρισμού. Ετσι, υπάρχουν συνθέσεις που χαρακτηρίζονται ως toners ή essences, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση των δυσχρωμιών. Παράλληλα ενυδατώνουν, δυναμώνουν την άμυνα της επιδερμίδας και δρουν αντιγηραντικά λειτουργώντας ως λεπτόρρευστα σέρουμ ενυδάτωσης.

Transforming textures

Η υβριδική τάση αφορά και στις καινοτομικές συνθέσεις περιποίησης και αντηλιακής προστασίας, οι οποίες αλλάζουν υφή και εμφάνιση κατά τη χρήση τους. Αυτό το χαρακτηριστικό συνήθως περιγράφεται στη συσκευασία τους, π.χ. fluid-to-powder, cream-to-foam, cream-to-powder κτλ.

Υβριδικό μέικαπ

Με το «no makeup makeup» αποτελεί και φέτος τη μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ, επιδιώκουμε την τέλεια nude όψη με ταυτόχρονη περιποίηση. Πρωταγωνιστές σε αυτήν την κατηγορία είναι τα μέικ απ με αντιγηραντικούς και ενυδατικούς παράγοντες. Τέτοιοι είναι για παράδειγμα το καθαρό υαλουρονικό οξύ, σε αντίστοιχη αναλογία με ενός σέρουμ.

 

Πολυχρηστικά προϊόντα μακιγιάζ

Με μία κίνηση εφαρμόζονται σε μάτια, μήλα και χείλη, σε ρόλο σκιάς, ρουζ, κραγιόν ή και highlighter, ένα ολοκληρωμένο καθημερινό μακιγιάζ. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να αποτελέσουν το βασικό προϊόν «κλειδί» για πιο ευφάνταστα και δημιουργικά λουκ. Τέλος τα συγκεκριμένα προϊόντα μακιγιάζ τα συναντάμε σε κρεμώδη ή σε μορφή στικ και είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να απλώνονται και με τα δάχτυλα και με πινέλα, ανάλογα με το τι μας εξυπηρετεί.

Υβριδικό body mist

Δεν προσφέρει απλώς μία αναζωογονητική, δροσερή ευωδιά στην επιδερμίδα. Προσφέρει επιπρόσθετα skincare οφέλη, εφόσον μπορεί να περιλαμβάνει ευεργετικά αιθέρια έλαια όπως π.χ. φασκόμηλο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Υβριδική περιποίηση μαλλιών

Σύμφωνα με αμερικάνικες μελέτες τα πολυχρηστικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών είναι άλλη μία κατηγορία που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Οι πιο αγαπημένες είναι οι συνθέσεις με τριπλή ιδιότητα, δηλαδή λειτουργούν ως conditioner, μάσκα, και νυχτερινή θεραπεία θρέψης.