Όπως όλες οι τάσεις, τραβούν την προσοχή για κάποιο λόγο – μερικά από αυτά τα δημοφιλή trends αποδεικνύονται αρκετά χρήσιμα. Στον κόσμο της ευεξίας, συμπεριλαμβανομένης της γυμναστικής και της ψυχικής υγείας, εκατοντάδες τάσεις εμφανίστηκαν φέτος και αυξήθηκαν σε δημοτικότητα.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις τάσεις που σας άρεσαν πέρσι και που θα σας κρατήσουν συνεπείς στη ρουτίνα σας και φέτος.

Διαβάστε επίσης: 100 απλοί τρόποι για να βελτιώσετε τη ζωή σας

Ακολουθούν μερικές από τις πιο χρήσιμες τάσεις γυμναστικής και ψυχικής υγείας για το 2022:

1. Θεραπεύουμε το παιδί μέσα μας

Το TikTok οδήγησε σε μια τάση όπου οι άνθρωποι αναγνώριζαν ανοιχτά δύσκολες στιγμές της παιδικής τους ηλικίας και δούλευαν για να συμφιλιωθούν με αυτές. Το να αναγνωρίσετε ότι το εσωτερικό σας παιδί χρειάζεται θεραπεία είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα.

Ακόμα, τα ενήλικα παιδιά που θέλουν να το προχωρήσουν περισσότερο μπορούν να κάνουν συζητήσεις με τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους για τις παιδικές τους εμπειρίες. Σε αυτή τη συγκεκριμένη δυναμική, υπάρχει πολύς χώρος για επούλωση.

Το να ακούσετε τον γονέα σας να αναγνωρίζει τον πόνο σας μπορεί να σημαίνει πολλά για το ταξίδι της αποκατάστασης. Αυτή η τάση μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις ανεκπλήρωτες ανάγκες που είχαμε ως παιδιά.

2. Hot girl περπάτημα

Είναι αδύνατο να σκεφτεί κανείς το 2022 χωρίς να του έρθουν στο μυαλό οι λέξεις «hot girl walk». Αυτή η τάση που έγινε διάσημη από το TikTok δεν είναι μόνο πιασάρικη, αλλά το περπάτημα είναι και ευεργετικό για την υγεία.

Η τάση ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αποσυνδεθούν από την τεχνολογία, ένα μπόνους για πολλούς ανθρώπους που είναι διαρκώς συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο στη δουλειά. Το trend βοηθά επίσης τους ανθρώπους να βγουν έξω στη φύση.

3. «Shy girl» προπόνηση

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα στο γυμναστήριο. Οι έρευνες δείχνουν ότι τουλάχιστον το 50% των Αμερικανών αντιμετωπίζουν άγχος στο γυμναστήριο. Πολλοί ανησυχούν για τις αντιλήψεις των άλλων όταν για παράδειγμα σηκώνουν βάρη.

Αυτή η τάση δίνει ιδέες που επιτρέπουν στους οπαδούς να μάθουν προπονήσεις τύπου ελάχιστου εξοπλισμού. Οι ασκήσεις για «ντροπαλά κορίτσια» μπορούν να γίνουν είτε σε ένα πιο απομονωμένο τμήμα του γυμναστηρίου είτε στην άνεση του σπιτιού τους, χωρίς να ανησυχούν για την κρίση των γύρω τους.

4. Γυμναστική που ευθυγραμμίζεται με τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο

Το να γυμνάζεστε με τον ίδιο τρόπο κάθε μέρα δεν είναι ακριβώς ευνοϊκό για τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο. Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν τις προπονήσεις τους για να αναγνωρίζουν τις ανάγκες του σώματός τους.

Αρκετές γυναίκες επιλέγουν προπονήσεις υψηλής έντασης την πρώτη εβδομάδα μετά την περίοδό τους. Χαλαρώνουν μέχρι την περίοδό για να προσαρμόζονται στους φυσικούς ορμονικούς κύκλους του σώματός τους. Και παρόλο που η γυμναστική κατά τη διάρκεια της περιόδου σας μπορεί να μην φαίνεται ελκυστική, μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση βοηθά στη μείωση του πόνου.