Τα οφέλη που το νερό προσφέρει στον οργανισμό μας είναι πολλαπλά και για τους περισσότερους ανθρώπους, ήδη γνωστά. Υπάρχουν όμως συνήθειες που θα μπορούσαν να μετατρέψουν την ενυδάτωσή μας σε… επικίνδυνη; Και πώς θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε στο έπακρο τα οφέλη της κατανάλωσης του νερού;

Διαβάστε επίσης: Νερό με λεμόνι για αδυνάτισμα: Μύθος ή αλήθεια;

Πιθανές κακές επιπτώσεις του νερού όταν το πίνουμε όρθιοι

Δυσπεψία

Το πεπτικό μας σύστημα μπορεί να «υποφέρει» εάν πίνουμε νερό ενώ είμαστε όρθιοι.

Αυτό συμβαίνει επειδή το πόσιμο νερό διαπερνά γρήγορα και με δύναμη τα όργανα του οργανισμού μας για να «προσγειωθεί» απευθείας στο κάτω μέρος του στομάχου.

Ως αποτέλεσμα, διαταράσσεται η ισορροπία των υγρών του σώματός μας. Οι τοξίνες αυξάνονται και καταλήγουμε εντέλει σε δυσπεψία.

Αρθρίτιδα

Η κατανάλωση νερού ενώ στεκόμαστε όρθιοι μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό υγρό στις αρθρώσεις, το οποίο είναι πιθανό να επιδεινώσει τη φλεγμονή των αρθρώσεων και να τις βλάψει.

Προβλήματα στα νεφρά

Το νερό που καταναλώνουμε όρθιοι έχει την τάση να περνά αφιλτράριστο στο κάτω μέρος του στομάχου υπό ισχυρή πίεση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό προκαλεί τη συσσώρευση υδάτινων ρύπων στην ουροδόχο κύστη, η οποία βλάπτει την ικανότητα των νεφρών να λειτουργούν σωστά και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος.

Αντιθέτως, όταν καθόμαστε, τα νεφρά μας το «φιλτράρουν» πιο αποτελεσματικά.

Κίνδυνος βλάβης στους πνεύμονες

Τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες δεν φτάνουν στο συκώτι και το πεπτικό μας σύστημα όταν πίνουμε νερό όρθιοι.

Το νερό που καταναλώνουμε όρθιοι ενέχει κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων μας, καθώς «ταξιδεύει» στο σώμα μας τόσο γρήγορα που μπορεί να διακόψει το επίπεδο οξυγόνου.

Πυροδότηση των… νεύρων

Το να στεκόμαστε όρθιοι και να πίνουμε νερό, «αναγκάζει» το σώμα μας να μη «συγχρονίζεται» με τη φύση και ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, κάνοντάς το να αισθάνεται ότι αντιμετωπίζει κίνδυνο. Το σώμα μας λοιπόν είναι «βέβαιο» πως θα πρέπει να θωρακιστεί για να αντιμετωπίσει το άγχος ή την ένταση.

*Εν κατακλείδι

Όπως και με το φαγητό μας, έτσι και με το νερό, είναι προτιμότερο να το «απολαύσουμε» καθιστοί.

Με τον τρόπο αυτό, βοηθούμε την πέψη και εκτός όλων των σημαντικών κινδύνων που αποφεύγουμε, διασφαλίζουμε και πως δεν θα αισθανόμαστε φουσκωμένοι μετά την κατανάλωσή του.