Βλέπουμε όλων των ειδών τις ιστορίες στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με κάποιες από τις μοναδικές συνήθειες που μπορεί να έχει ένας εκατομμυριούχος και πώς περνά το χρόνο του. Σκεφτείτε έναν CEO με ατσάλινο αυτοέλεγχο που ξυπνάει στις 4 το πρωί κάθε πρωί για να πάει στο γυμναστήριο πριν ξεκινήσει την πολυάσχολη εργάσιμη ημέρα.

Θυμάστε που Μπαράκ Ομπάμα φορούσε το ίδιο κοστούμι κάθε μέρα για να δημιουργήσει μία απόφαση λιγότερη για τον εαυτό του; Προσπαθούσε να εξοικονομήσει την εγκεφαλική του δύναμη για πιο σημαντικές αποφάσεις. Αυτές οι ιστορίες αναμφίβολα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: 3 πνευματικές παγίδες που σκοτώνουν την παραγωγικότητα

Μερικές φορές αυτές οι ιδιαίτερες συνήθειες μοιάζουν σαν να δημιούργησαν τη συνταγή της επιτυχίας για ισχυρούς ανθρώπους. Συγκεντρώσαμε τρεις βασικούς τρόπους με τους οποίους έχει αποδειχθεί ότι οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν το χρόνο τους διαφορετικά από τους υπόλοιπους και πώς αυτό τους κάνει πιο ευτυχισμένους.

1.Ένας εκατομμυριούχος θα αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στην άσκηση και τον εθελοντισμό

Η πρώτη σημαντική διαφορά που αποκαλύφθηκε είναι ότι οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν πολύ περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο τους στον «ενεργό ελεύθερο χρόνο». Αυτό περιλαμβάνει την άσκηση, την κοινωνικοποίηση, διαλογισμό, τα χόμπι και τον εθελοντισμό.

Οι εκατομμυριούχοι θέτουν ως προτεραιότητα να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, διατηρώντας το μυαλό και το σώμα τους σε άριστη κατάσταση. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι εκατομμυριούχοι ξόδευαν 19 περισσότερα λεπτά την ημέρα για άσκηση. Αφιέρωναν επίσης 8 λεπτά περισσότερα για εθελοντισμό.

Η άσκηση και η βοήθεια προς τους άλλους είναι γνωστοί πόροι που ενισχύουν την ευτυχία μας. Τα καλά νέα είναι ότι οι μη εκατομμυριούχοι βίωσαν εξίσου μεγάλη ευτυχία αφιερώνοντας χρόνο στην ενεργό αναψυχή. Απλώς έτυχε να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο. Υιοθετήσετε αυτό το τέχνασμα, μετατοπίζοντας λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας στην άσκηση και τη βοήθεια στους άλλους.

2. Οι εκατομμυριούχοι περνούν λιγότερο χρόνο βλέποντας τηλεόραση

Από την άλλη πλευρά, οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν σημαντικά λιγότερο χρόνο για «παθητική αναψυχή». Η παρακολούθηση τηλεόρασης, ο ύπνος/ανάπαυση, η χαλάρωση και η απραξία είναι ανάμεσα στις παθητικές δραστηριότητες. Οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν 16 λεπτά λιγότερο χρόνο βλέποντας τηλεόραση την ημέρα από ό,τι ο γενικός πληθυσμός.

3. Οι εκατομμυριούχοι έχουν περισσότερο έλεγχο στην εργασία

Η τρίτη βασική διαφορά που ανακαλύφθηκε μεταξύ των εκατομμυριούχων και του γενικού πληθυσμού βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν τον χρόνο τους στην εργασία. Κι όμως, δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ του πόσες ώρες ξόδευε κάθε ομάδα στην εργασία της.

Η διαφορά μεταξύ των ομάδων ήταν πόση αυτονομία ή έλεγχο είχαν αυτές οι ομάδες κατά την εργασία τους. Οι εκατομμυριούχοι ήταν σε θέση να διαμορφώνουν τους στόχους, τις μεθόδους και τις ώρες εργασίας τους σε μεγαλύτερο βαθμό. Ο έλεγχος των στόχων, των καθηκόντων και των χρονοδιαγραμμάτων κάνει την εργασία (και τη ζωή γενικότερα) πιο ευχάριστη.