Ένας από τους βασικούς στόχους της απώλειας βάρους είναι το μειωμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Κι ενώ υπάρχουν δεκάδες προγράμματα γυμναστικής και διατροφικά μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε, υπάρχουν και ορισμένες συνήθειες που μπορεί να «σαμποτάρουν» τις προσπάθειές σας.

Δεν πρόκειται απλώς για ζήτημα εμφάνισης, μιας και η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά αυξάνει και τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2. Οι συνήθειες που πρέπει να αποφύγετε για να μειωθεί, περιλαμβάνουν:

Τρώτε χωρίς συγκέντρωση

Αντί να κάνετε scroll από εφαρμογή σε εφαρμογή όσο τρώτε ή να βλέπετε τηλεόραση, είναι καλύτερο να εστιάζετε στα γεύματά σας και να απολαμβάνετε συνειδητά όλα όσα τρώτε. Όσο πιο προσεκτικοί είστε ενώ τρώτε, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να καταναλώσετε παραπάνω θερμίδες.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μειώσετε τη ζάχαρη σε 21 μέρες

Παρατηρήστε το γεύμα σας, μασήστε με προσοχή και «μειώστε» ταχύτητα όσο τρώτε.

Αυξημένο λίπος στην κοιλιά επειδή τρώτε γρήγορα

Χρειάζονται σύμφωνα με τους ειδικούς, περίπου 20 λεπτά για να λάβει ο εγκέφαλός σας το μήνυμα από το στομάχι σας ότι είναι γεμάτο. Εάν τρώτε το φαγητό σας υπερβολικά πολύ γρήγορα, τότε είναι πιθανό να συνεχίσετε να τρώτε παραπάνω ποσότητα από αυτήν που χρειάζεται το σώμα σας.

Τα άτομα που τρώνε αργά λαμβάνουν συνήθως λιγότερες θερμίδες και αποτρέπουν την αύξηση του σωματικού βάρους.

Τρώτε αργά

Είναι σημαντικό να δίνετε χρόνο στο πεπτικό σας σύστημα για να επιτελεί σωστά την λειτουργία του ώστε να αφομοιώσει το γεύμα σας, απορροφώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά. Για να γίνει αυτό, δοκιμάστε να τρώτε νωρίτερα το βράδυ πριν να κοιμηθείτε.

Όσο πιο αργά προσλαμβάνετε θερμίδες, τόσο λιγότερες ώρες έχει το σώμα σας να τις χρησιμοποιήσει.

Δεν επιλέγετε ψωμί ολικής άλεσης

Στα επεξεργασμένα δημητριακά στο λευκό ψωμί και σε άλλα τρόφιμα δεν υπάρχουν βραδέως αφομοιώσιμες ίνες κι έτσι το σώμα σας τις αφομοιώνει πιο γρήγορα, αυξάνοντας απότομα το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Για αυτό, οι ειδικοί προτείνουν να επιλέγετε σύνθετους υδατάνθρακες και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Παραλείπετε γεύματα

Η παράλειψη γευμάτων, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να επιβραδύνει την λειτουργία του μεταβολισμού, γεγονός που καθιστά πιο πιθανό να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που χρειάζεστε την επόμενη φορά που θα πεινάσετε.

Δεν κινήστε αρκετά

Η επιστήμη είναι βέβαιη και πολλές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι η σωματική δραστηριότητα είναι το «κλειδί» όχι μόνο για την επιτυχημένη απώλεια βάρους, αλλά και για την καλή υγεία.

Επιδιώξτε 30 λεπτά μέτριας έντασης κάθε μέρα και δείτε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σταδιακά να μειώνεται.