Όσο δελεαστικό κι αν ακούγεται να μείνετε όλη μέρα ξαπλωμένοι στο κρεβάτι με τις πιτζάμες βλέποντας Netflix, μια μέρα με χιόνι είναι μια σημαντική ευκαιρία για λίγη αυτοφροντίδα.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να βελτιώσετε την πνευματική, σωματική και ψυχική σας ευεξία.

ΝΟΥΣ

Διάβασμα – Έχετε ένα βιβλίο που θέλετε να διαβάσετε και το οποίο σκονίζεται στο ράφι σας; Το διάβασμα ενισχύει τη νοημοσύνη και την εγκεφαλική λειτουργία. Ταυτόχρονα, αυξάνει το αίσθημα της ενσυναίσθησης. Βάζοντας τον εγκέφαλό σας να δουλέψει, μελέτες δείχνουν ότι το διάβασμα μειώνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε επίσης: Χειμώνας: Τips αυτοφροντίδας για τις κρύες μέρες

Journaling – Πάρτε ένα στυλό, ένα χαρτί και γράψτε. Αν δεν ξέρετε για τι να γράψετε ξεκινήστε με αυτούς τους τρεις βασικούς τομείς: για τι είστε ευγνώμονες σήμερα, τι θέλετε να αφήσετε πίσω σας που δεν σας εξυπηρετεί πλέον και τις επιθυμίες σας για το μέλλον. Αφήστε το μυαλό σας να καθοδηγήσει το χέρι σας και γράψτε για ό,τι νιώθετε ότι χρειάζεται.

ΣΩΜΑ

Κάτι ζεστό – Δεν χρειάζεται να είναι κυριολεκτικά ζεστό, αλλά κάτι που θα σας «ζεστάνει». Τι σας κάνει να αισθάνεστε άνετα; Μπορεί να είναι ένα μπολ με σούπα, είτε ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα. Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο για να προετοιμάσετε τα γεύματά σας για τις επόμενες μέρες σας.

Άσκηση – Με τις διατάσεις όχι μόνο απελευθερώνετε το συσσωρευμένο στρες στις αρθρώσεις, αλλά χαλαρώνετε και τους μύες που έχουν σφίξει από το κρύο. Ακόμα και αν είναι για 15 λεπτά, απλώστε το στρώμα σας ή απλά βρείτε λίγο χώρο στο πάτωμα. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι.

Διαλογισμός – Μέχρι τώρα έχετε σίγουρα ακούσει πόσο ευεργετικός είναι ο διαλογισμός για την πνευματική, συναισθηματική και σωματική σας υγεία. Έστω και για 5 λεπτά την ημέρα. Πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι ο διαλογισμός μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να μετριάσει το άγχος και να βοηθήσει στην αϋπνία.

ΕΥΕΞΙΑ

Οργάνωση – Η ακαταστασία στο σπίτι μας μπορεί να προσθέσει άμεσα άγχος στη ζωή μας. Αφιερώστε το χρόνο που έχετε την ημέρα του χιονιού για να οργανώσετε και να τακτοποιήσετε τους χώρους του σπιτιού σας που χρειάζονται λίγη επιπλέον προσοχή. Αυτοί μπορεί να εμποδίσουν τη ροή της θετικής ενέργειας σε ένα σπίτι.

Χαλάρωση – Κάντε ένα ανακουφιστικό ζεστό μπάνιο με κεριά. Απολαύστε την παρούσα στιγμή και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεστε πουθενά αλλού εκτός από εδώ.