Ο καθαρισμός με ατμό είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να έχουμε ένα υγιές, καθαρό και λαμπερό πρόσωπο με νεανική όψη και απαλή επιδερμίδα.

Ποια είναι ακριβώς τα πολλαπλά οφέλη του και πώς μπορούμε να τον κάνουμε σωστά;

Πώς ο ατμός ωφελεί το δέρμα μας

Διαβάστε επίσης: Σκανδιναβική ομορφιά: 3+1 skincare μυστικά κατά του κρύου

Ο ατμός στο πρόσωπό μας:

 Βοηθά στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων

Ο ατμός βοηθά στο να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος και απαλύνει τη συσσώρευση λιπαρότητας και νεκρών κυττάρων σε αυτό. Διευκολύνει έτσι την εξαγωγή των μαύρων στιγμάτων σε συνδυασμό με την απολέπιση κατά την οποία καθαρίζονται πλήρως οι πόροι.

Βοηθά στην ενυδάτωση της ξηρής επιδερμίδας

Ο ατμός μπορεί να κρατήσει το ξηρό δέρμα ενυδατωμένο, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο. Επίσης, μαλακώνει και χαλαρώνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, καθιστώντας ευκολότερη την αφαίρεσή τους.

Τέλος, εφόσον όπως είπαμε ανοίγει τους πόρους, επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση των ενυδατικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε.

Βοηθά στην απελευθέρωση των βακτηρίων της ακμής και του σμήγματος

Ο ατμός μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση βακτηρίων και σμήγματος που συμβάλλουν στην εμφάνιση ακμής.

Όταν οι πόροι ανοίγουν από τη θερμότητα και την υγρασία του ατμού, διευκολύνεται η απομάκρυνση της συσσώρευσης λαδιού και βακτηρίων που μπορεί να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ακμή. Με τον ατμό, τα προϊόντα ακμής λειτουργούν καλύτερα, καταπολεμώντας τα σπυράκια.

Είναι σημαντικό βεβαίως να θυμάστε ότι ο ατμός πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές καταπολέμησης της ακμής για την πλήρη αντιμετώπιση του προβλήματος. Μην ξεχνάτε επίσης  να μην το παρακάνετε αφού ο υπερβολικός ατμός μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Να οδηγήσει δηλαδή σε ξήρανση του δέρματος και επιδείνωση της ακμής.

Δίνει στο πρόσωπό σας λάμψη

Ο ατμός μπορεί να δώσει μια υγιή λάμψη στο πρόσωπό μας αφού όπως είπαμε αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και διευκολύνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Έτσι, η επιδερμίδα μας είναι πιο ενυδατωμένη, πιο λεία, πιο λαμπερή, πιο σφριγηλή και πιο νεανική. Όλα αυτά βέβαια επιτυγχάνονται σε συνδυασμό με μια σταθερή ρουτίνα περιποίησής της με άλλα συνιστώμενα προϊόντα ομορφιάς.

Πώς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με ατμό

  • Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας πριν το βάλετε στον ατμό για να αφαιρέσετε τυχόν επιφανειακές ακαθαρσίες.
  • Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ζεστό νερό και προαιρετικά, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων ή βοτάνων.
  • Σκύψτε πάνω από τη κατσαρόλα και περάστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να κρατήσετε τον ατμό κοντά στο πρόσωπό σας.
  • Μείνετε στον ατμό για 5-10 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει το νερό.
  • Μετά τον ατμό, βάλτε στο πρόσωπό σας λίγο δροσερό νερό για να κλείσετε τους πόρους.
  • Στεγνώστε απαλά το πρόσωπό σας και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα.

Ο καθαρισμός του προσώπου σας με ατμό μπορεί να γίνει μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Υπενθυμίζουμε να μην υπερβάλλετε καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό στέγνωμα και ερεθισμό του δέρματος. Είναι επίσης σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν σκύβετε πάνω από το ζεστό νερό για να μην καείτε.

Συμπερασματικά, ο ατμός είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για την προώθηση της υγιούς επιδερμίδας σε συνδυασμό με τη χρήση προϊόντων περιποίησης του προσώπου μας. Ωστόσο, πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί για να μην καταλήξουμε με τυχόν ερεθισμούς ή ακόμη χειρότερα, εγκαύματα.