Χειμώνας ή καλοκαίρι; Καλοκαίρι ή χειμώνας; Όπως και να το δεις, το ίδιο τρέχουμε χειμώνα-καλοκαίρι! Τουλάχιστον το χειμώνα διεκπεραιώνουμε τις υποχρεώσεις μας πιο ευχάριστα, γι’ αυτό και είναι αδιαμφισβήτητα η πιο ωραία εποχή του χρόνου. Για όποιον διαφωνεί, ήρθε η ώρα να πειστεί!

Διαβάστε επίσης: Πώς περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας όταν έχει πολύ κρύο;

9 λόγοι για να αγαπήσετε το χειμώνα

#1 Χιονίζει!

Το χιόνι, παρά τις δυσκολίες του, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τις περισσότερες φορές, σημαίνει χαλάρωση και δουλειά απ’ το σπίτι με μια κούπα ζεστή σοκολάτα και την απαλή μας κουβερτούλα αγκαλιά.

#2 Ώρα για σινεμά.

Έχετε πάει ποτέ σινεμά το καλοκαίρι; Το θερινό σινεμά έχει την τέλεια ατμόσφαιρα, αλλά πραγματικά, πόσοι το επιλέγουμε ως τρόπο διασκέδασης το καλοκαίρι; Αν είστε σινεφίλ, δεν έχετε και πολλές ελπίδες το καλοκαίρι. Οι φίλοι σας το πιο πιθανό θα σας πουν: «Καλοκαίρι είναι. Πού να βλέπουμε ταινία; Πάμε καλύτερα να χαλαρώσουμε σε κάποια παραλία».

Επειδή κάνει ζέστη όμως, δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει να απολαμβάνουμε το να περνάμε όλη την ημέρα στις ακρογιαλιές. Το χειμώνα όμως, τι ωραία.. Βλέπετε όσες ταινίες θέλετε και οι κολλητοί σας ακολουθούν μετά χαράς.

#3 Καλύτερα να κρυώνω παρά να ζεσταίνομαι.

Έχετε νιώσει ποτέ πολύ κρύο; Αντίστοιχα, πολλή ζέστη; Ποιο θα λέγατε ότι ήταν χειρότερο; Τα καλοκαίρια, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια και γίνονται ακόμη πιο ζεστά, νιώθεις να «λιώνεις». Τα αυτοκίνητα «βράζουν», η ατμόσφαιρα μας «πνίγει», ο ιδρώτας αργοκυλάει και το «γραφείο» μυρίζει όχι και τόσο ευχάριστα.

Το να κρυώνουμε είναι σαφώς πολύ καλύτερο. Το κρύο διατηρεί «φρέσκια» την επιδερμίδα μας και όλοι είμαστε πιο χαριτωμένοι με μια κόκκινη μυτούλα!

#4 Christmas is here!

Αν και πέρασαν, τι όμορφα που είναι… Τα δώρα, το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, οι στολισμοί. Γιορτή με άρωμα αγάπης. Ποιος δεν ανυπομονεί για τις ημέρες των Χριστουγέννων; Τα δώρα από τη δουλειά, λίγη άδεια, όλη η οικογένεια μαζί, το κόκκινο ημιμόνιμο νυχάκι και τέλος πάντων ό,τι τον καθένα τον ευχαριστεί, τα Χριστούγεννα το ζει..

#5 Η αγαπημένη «σκοτεινή μας πλευρά».

Θα το έχετε παρατηρήσει. Το χειμώνα κινούμαστε στο.. σκοτάδι. Πηγαίνουμε στη δουλειά με σκοτάδι, γυρνάμε σπίτι με σκοτάδι, βασικά «ζούμε» σαν σε ταινία του Tim Burton αλλά νιώθουμε καλά. Το χειμώνα επίσης ακούμε ελαφρώς πιο μελαγχολική μουσική και γυναίκες άνδρες επιλέγουν κυρίως τα μαύρα ρούχα και αξεσουάρ. Ακούγεται «τρομακτικό», αλλά ο χειμώνας μας φέρνει σε επαφή με την πιο σκοτεινή μας πλευρά και το απολαμβάνουμε. Ε, αλλοίμονο κι αν τρέχαμε αμέριμνοι στα λιβάδια και καβαλάγαμε ροζ φλαμίνγκο ολοχρονίς…

#6 Allergy free.

Τι κάνουμε στα έντομα και στα λουλούδια τους υπόλοιπους εννέα μήνες του χρόνου και μας «κρατάνε μούτρα» κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Η χειμερινή εκδοχή των αλλεργιών που εμφανίζονται έντονα την άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι το απλό κρυολόγημα που διαρκεί καμιά βδομάδα το χειμώνα και… ξεμπερδέψατε.

#7 Φάε ό,τι θες, φόρα ό,τι θες…

Ο χειμώνας δε «νοιάζεται» για τους κοιλιακούς που κρύβονται κάτω από τα ρούχα μας. «Εκτιμά» το σώμα μας ως έχει!

«Θέλει» να παραγγείλεις εκείνη τη πίτσα που το καλοκαίρι στερήθηκες. «Θέλει» να κάνεις επιδρομή στο ντουλάπι με τις λιχουδιές. Άλλωστε, δεν έχεις το άγχος του μαγιό.

Το χειμώνα μπορείτε επίσης να φορέσετε μπότες. Όλα τα ρούχα φαίνονται πιο ωραία συνδυασμένα με μπότες. Με σαγιονάρες όμως; Ας το αναγνωρίσουμε επιτέλους ότι η σαγιονάρα είναι αναγκαίο κακό, ό,τι σχέδια και να επινοήσουμε για να τις κάνουμε να φαίνονται trendy. Ενώ ένα ωραίο παλτό; Ένα κλασικό κασκόλ;

Ο χειμώνας τελικά κερδίζει και ενδυματολογικά!

#8 Χειμωνιάτικο VS Καλοκαιρινό φαγητό

Το καλοκαίρι, το συνηθισμένο δείπνο μας είναι μια ελαφριά σαλάτα, φρούτα ή κανένα βραστό αβγουλάκι. Το χειμώνα όμως, όλα είναι στο τραπέζι: ψητά στο φούρνο, σουφλέ, κοτόσουπες, γλυκά, τα πάντα. Τρώμε καλά και όπως είπαμε, το απολαμβάνουμε!

#9 Ποιο Plan B; Ούτε καν A!

Τα σχέδια για το καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο των φίλων ή των συναδέλφων σου είναι κάποιες φορές «βασανιστικά» να τα ακούς και αδύνατο να τα ανταγωνιστείς. Κάποιος πάντα θα έχει σκαρφαλώσει ένα βουνό, θα έχει πάει για περιπέτειες στην εξοχή και φυσικά στη θάλασσα. Είναι φανερό πως το καλοκαίρι «απαιτεί περίπλοκα σχέδια» και ατελείωτα ανέμελα Instagram stories. Δεν τολμάς καν να περάσεις ένα ήσυχο ΣΚ το καλοκαίρι.

Ενώ το χειμώνα… Μια ζωή σαν ερημίτης επικροτείται από τους πάντες. Μπορείτε άνετα λοιπόν να είστε ο πραγματικός σας εαυτός κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο καιρός δεν θα σας χαλάσει τα σχέδιά σας, μιας και πολύ απλά, δεν χρειάζεται να έχετε κανένα!