Το να φροντίζουμε τον εαυτό μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να ηρεμούμε, να ξεκουραζόμαστε και να ανακτούμε την ενέργειά μας όσο χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας self care δραστηριότητες. H αυτοφροντίδα μπορεί να διαφέρει για κάθε άτομο αλλά τονώνει σημαντικές πτυχές της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, συναισθηματικής και ψυχικής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το self care είναι απαραίτητο, αφού προάγει το αίσθημα ευτυχίας, μειώνει τα επίπεδα στρες, προωθεί την χαλάρωση ενώ μπορεί ακόμα και να συμβάλλει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Self care για χαλάρωση στο σπίτι

Για να φροντίσετε τον εαυτό σας δεν είναι ανάγκη να… πάτε μακριά, αφού τίποτα δεν συγκρίνεται με την άνεση και την θαλπωρή που αισθανόμαστε στο σπίτι μας. Μερικές από τις καλύτερες μεθόδους που μπορείτε να δοκιμάσετε για να χαλαρώσετε, περιλαμβάνουν:

Κάνουμε γυμναστική

Η αυξημένη κινητικότητα και η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φροντίσετε τόσο το σώμα όσο και τον εγκέφαλό σας.

Ακόμα και η ήπια σωματική δραστηριότητα, εκτός από τα αυξημένα επίπεδα ενέργειας, συμβάλλει στην καλύτερη διάθεση, χάρη στην απόκριση των ενδορφινών, των γνωστών ορμονών που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά.

Έρευνες μάλιστα, έχουν δείξει ότι οι ενδορφίνες απελευθερώνονται όταν ασκείστε, κάτι που βελτιώνει τη διάθεση και την αυτοεκτίμησή σας ενώ σας βοηθά και να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα. Η άσκηση έχει μια αναζωογονητική επίδραση στο σώμα, την ψυχή και το μυαλό σας.

Διοργανώνουμε το δικό μας spa day

Συνώνυμο της φροντίδας και της χαλάρωσης, το σπα στο σπίτι πρόκειται για μία από τις καλύτερες self-care επιλογές. Σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πολυτελή και χαλαρωτική αίσθηση του να απολαύσετε ένα ζεστό μπάνιο στο σπίτι μετά το τέλος μιας κουραστικής ημέρας.

Για να εντείνετε το κλίμα χαλάρωσης, ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά και αφήστε το άρωμά τους να κατακλύσει τους χώρους σας και να πάρει μακριά κάθε ίχνος έντασης.

Καθώς απολαμβάνετε το μπάνιο σας, χαρίστε στην επιδερμίδα σας την φροντίδα που της αξίζει. Κάντε απολέπιση για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους συσσωρεύονται και «κλείνουν» τους πόρους για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να απορροφά καλύτερα την ενυδατική κρέμα.

Αφού ολοκληρώσετε την περιποίησή του, το δέρμα σας θα είναι λείο και ομοιόμορφο.

Φτιάξτε το αγαπημένο σας γεύμα

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας, φτιάχνοντας και απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας γεύμα, ακριβώς σαν να βρίσκεστε σε ένα fancy εστιατόριο. Βρείτε την συνταγή, συγκεντρώστε τα υλικά σας και βάλτε την αγαπημένη σας playlist να παίζει χαμηλά στο background.

Μαζί με το φαγητό σας, μπορείτε να απολαύσετε και ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί ή ένα μικρό γλυκό για να ολοκληρώσετε το «menu».

Χαλαρώνουμε με μασάζ

Αφού ολοκληρώσετε το γεύμα σας, έχει έρθει η στιγμή για να «πάτε» την χαλάρωση σε νέα επίπεδα, αφού τίποτα δεν θα σας ανανεώσει περισσότερο από ένα μασάζ στην άνεση του καναπέ σας.

Ειδικά αν κάνετε τακτικά έντονη γυμναστική, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές συσκευές, που στοχεύουν σε συγκεκριμένη μέρη του σώματος ή μυϊκές ομάδες και συμβάλλουν στην μυϊκή αποκατάσταση και ανάκαμψη.

Θα τις βρείτε, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε συσκευές μασάζ όπως και όλα τα απαραίτητα για το self care day, όπως κεριά, προϊόντα απολέπισης και αρωματικά χώρου και θα τα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Μάλιστα, θα παραλάβετε όλα όσα χρειάζεστε σε μία μόνο παράδοση, χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Επωφεληθείτε από τις χειμερινές εκπτώσεις και ότι με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.