Για τους περισσότερους, ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής τους ιεροτελεστίας. Είτε τον απολαμβάνετε σκέτο, είτε με λίγο γάλα καρύδας, ο καφές μας βοηθά να ξυπνήσουμε πιο εύκολα και γρήγορα, μας τονώνει ενώ μας βοηθά και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Γνωρίζατε ότι ο καφές μπορεί να ενισχύσει το αδυνάτισμα;

Ενώ ο καφές δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα θρεπτικά γεύματα και σνακ που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά, μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος υπό… προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Σκέτος καφές; Το μυστικό για να μην είναι πικρός

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε για τα καταφέρετε, περιλαμβάνουν:

Ο καφές μπορεί να μειώσει την όρεξη

Σύμφωνα με την διαιτολόγο Λόρα Μπούρακ, ο καφές μπορεί να προκαλέσει αίσθημα κορεσμού ή πληρότητας, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα υπερκατανάλωσης τροφών ή κατανάλωσης ανθυγιεινών θερμιδικών σνακ.

Μπορεί να δώσει extra boost στον μεταβολισμό

Ο καφές έχει καφεΐνη που μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα της ενέργειας σας και τον μεταβολισμό σας. Σκεφτείτε πόσο πιο πιθανό είναι να ξεκινήσετε την ημέρα σας με γυμναστική, αφού πιείτε τον καφέ σας και ξυπνήσετε γεμάτοι ενέργεια.

Φυσικά, φροντίστε να επικεντρωθείτε και στον ποιοτικό ύπνο και να μην βασίζεστε αποκλειστικά στον καφέ για boost ενέργειας.

Επιλέξτε τον black

Ο μάυρος (black) καφές είναι ένα ρόφημα εξαιρετικά χαμηλών θερμίδων μιας και είναι σκέτος. Για αυτόν προτιμήστε τον black, αφού ένα φλιτζάνι περιέχει λιγότερες από πέντε θερμίδες.

Έτσι, μια απλή κούπα ζεστού καφέ χωρίς πρόσθετα έχει μηδενική ζάχαρη και ουσιαστικά καθόλου θερμίδες, καθιστώντας την ένα ιδανικό ρόφημα για να πιείτε εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Προσοχή στα «έξτρα» που προσθέτετε

Σίγουρα, τα εποχιακά latte μπορεί να είναι απολαυστικά αλλά μπορεί και να «φρενάρουν» την πρόοδο σας. Για αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα πρόσθετα όπως ζάχαρη, σιρόπι ή και σαντιγί γιατί σας γεμίζουν με «κενές» θερμίδες.

Ακόμη και τα φυτικά γάλατα με ξηρούς καρπούς, σπόρους και βρώμη θεωρούνται πιο υγιεινές επιλογές, αλλά είναι σημαντικό να προσέξετε γιατί ακόμα και αυτά μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

«Είτε οι στόχοι υγείας σας περιλαμβάνουν απώλεια βάρους είτε όχι, προσέξτε τα πρόσθετα που μπορεί να έχει ο καφές σας, τα οποία μπορούν να συμβάλουν σε σημαντική ποσότητα περιττών θερμίδων και πρόσθετης ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή σας», αναφέρει η διαιιτολόγος Λόρα Μπούρακ.