Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν στα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι: «Πώς γνωριστήκατε εσείς οι δύο;». Κάποιοι το ρωτούν κατά τη διάρκεια μιας ευγενικής συζήτησης στα πλαίσια του ενδιαφέροντος για τη σχέση.

Άλλοι είναι συνεπαρμένοι από την ξεκάθαρα παρατηρήσιμη χημεία σε συνδυασμό με την επιθυμία να βρουν οι ίδιοι την αγάπη.

Διαβάστε επίσης: Σχέσεις: 9 συμπεριφορές που απομακρύνουν τους ανθρώπους

Η απάντηση, σύμφωνα με πολλούς ικανοποιημένους συντρόφους, είναι ότι γνωρίστηκαν κάνοντας κάτι που και στους δύο άρεσε να κάνουν, σε ένα περιβάλλον που ευνοούσε την ταχεία ανάπτυξη σχέσεων.

Κάπου με φως

Ο κεραυνοβόλος έρωτας απαιτεί την ικανότητα να βλέπεις. Η επιλογή σκηνής που ευνοεί την οικοδόμηση χημείας απαιτεί ένα περιβάλλον όπου μπορείτε να βλέπετε ο ένας τον άλλον καθαρά. Τα αμυδρά φωτισμένα μπαρ δεν ευνοούν την επαφή με τα μάτια, η οποία ενισχύει την αυτοαποκάλυψη.

Η συνακόλουθη αίσθηση υποεκάλυψης μπορεί να ανατρέψει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σχέσης. Το ιδανικό μέρος να γνωρίσετε ανθρώπους είναι σε ένα φυσικό περιβάλλον.

«Κοινό έδαφος»

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά είναι πιθανό να μοιράζονται και παρόμοιους προσωπικούς στόχους. Ακόμη και η αντίληψη κοινών στόχων στη σχέση έχει συνδεθεί με την ποιότητα των σχέσεων. Η αυθεντικότητα είναι το κλειδί.

Το να προσποιείστε ότι ενδιαφέρεστε για τον αθλητισμό για να γνωρίσετε έναν αθλητικό σύντροφο δεν είναι τόσο ικανοποιητικό μακροπρόθεσμα όσο το να εγγραφείτε σε μια δραστηριότητα, όπως η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, που σας ενδιαφέρει και εσάς.

Χώροι που αντικατοπτρίζουν τις αξίες

Οι έρευνες δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να απολαύσετε μια ποιοτική σχέση με κάποιον που μοιράζεται τις ίδιες αξίες, τόσο όσον αφορά τη δέσμευση όσο και την ποιότητα της σχέσης.

Φιλικός χώρος

Οι μικρότεροι χώροι πυροδοτούν τη συζήτηση. Μερικές φορές αυτό γίνεται για να μειωθεί η αμηχανία, όπως σε ένα ασανσέρ. Άλλοι χώροι ενθαρρύνουν την ευγενική συζήτηση όταν ταξιδεύετε μαζί, όπως στη διπλανή θέση του αεροπλάνου.

Βέβαια, ορισμένα ζευγάρια γνωρίζονται στο διαδίκτυο, άλλα μέσω φίλων, και κάποια συναντιούνται τυχαία κατά τύχη κατά τη διάρκεια της καθημερινής ζωής. Γενικότερα, όταν αναζητάτε μια μόνιμη, ποιοτική σχέση, αξίζει να εξετάσετε πού θα συναντήσετε κάποιον που είναι πιθανό να μοιράζεται τα ενδιαφέροντα, το όραμα και τις αξίες σας.