Το θέμα «καριέρα» δεν αφορά φυσικά πλέον μόνο το ανδρικό φύλο. Οι γυναίκες έχουν μπει προ πολλού δυναμικά στο… παιχνίδι, γεγονός που φαίνεται κάποιες φορές να αποτελεί εμπόδιο στην ερωτική τους ζωή.

Η ηθοποιός Emma Watson μίλησε ανοιχτά στο παρελθόν για το τι αισθανόταν. Τα χρήματα, η φήμη και το ταλέντο της φόβιζαν, σύμφωνα με τα όσα ομολόγησε, τους άντρες. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο περιοδικό Sunday Times Style, είπε: «Πρέπει να είναι το κόστος της φήμης και της επιτυχίας γιατί σαν άτομο, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είμαι εκφοβιστική». Η Watson προσπαθεί να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά στην τελευταία της αναφορά είχε πει πως ήταν πλέον σε μια ευτυχισμένη σχέση, της οποίας την ευτυχία απέδιδε εν μέρει στο ότι ο σύντροφός της ήταν Αμερικανός, επομένως, κατά την ίδια, πιο ανοιχτός και ξεκάθαρος σε σχέση με τους Βρετανούς άντρες.

Διαβάστε επίσης: Gigi Hadid: Από ποιο σύνδρομο πάσχει;

Είναι το αναχρονιστικό γυναικείο πρότυπο πιο… θελκτικό;

Δεν είναι ασυνήθιστο ορισμένοι άνδρες να βρίσκουν τη γυναικεία επιτυχία τρομακτική. Ίσως οι συγκεκριμένοι να βρίσκουν πιο «σέξι» το παλιό γυναικείο στερεότυπο που θέλει τη γυναίκα στο σπίτι, να ασχολείται με το νοικοκυριό και να μεγαλώνει τα παιδιά. Ή ίσως επειδή εξακολουθούν να θέλουν να αισθάνονται «απαραίτητοι» και να έχουν τη δύναμη και τον έλεγχο που συνεπάγεται το να βγάζουν μόνο εκείνοι χρήματα. Όταν μια γυναίκα κερδίζει περισσότερα από τον σύντροφό της, βλάπτει την αυτοεκτίμηση και τον εγωισμό του; Μήπως οι άνδρες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν επιτυχημένες ή πλούσιες γυναίκες μόνο και μόνο λόγω του φόβου της απόρριψης;

Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να ισχύει κάποιο ή όλα τα παραπάνω…

Από την άλλη, δεν μπορούμε να προσπεράσουμε την ολοένα μεγαλύτερη αύξηση των γυναικών στο προσκήνιο που έχουν και μια επιτυχημένη καριέρα μα και μια υγιή σχέση, όπως η Victoria Beckham, η Beyoncé, η Stella McCartney.

Δεν είναι αδύνατο λοιπόν για κάθε γυναίκα να έχει και μια επιτυχημένη καριέρα και μια σχέση αγάπης, εφόσον εκείνη το επιθυμεί. Εάν ένας άντρας δεν είναι πρόθυμος να δεχτεί την καριέρα και το πολυάσχολο πρόγραμμά της, τότε μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.

*Να θυμάστε

Η επιτυχία δεν πρόκειται ποτέ να φοβίσει τον σύντροφο που σας ταιριάζει και αυτό ισχύει για κάθε επιτυχημένη γυναίκα και αντίστοιχα για κάθε επιτυχημένο άντρα.