Η επανάληψη ορισμένων ονείρων κατά τη διάρκεια του ύπνου αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για πολλούς.

Μάλιστα, τα επαναλαμβανόμενα όνειρα αφορούν συνήθως άσχημες εμπειρίες όπως η πτώση από μεγάλο ύψος, η απώλεια δοντιών ή πως τρέχουμε να ξεφύγουμε από κάποιον, ωστόσο παραμένουμε στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Σύμφωνα με το CNN, η ερευνήτρια ονείρων και λέκτορας ψυχολογίας στο τμήμα ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, Ντίντρε Μπάρετ εξηγεί πως τα επαναλαμβανόμενα όνειρα σχετίζονται είτε με εμπειρίες βαθιά χαραγμένες μέσα μας, είτε με τετριμμένα θέματα που επαναλαμβάνονται μέσα στην  καθημερινότητά μας.

Διαβάστε επίσης: Συναισθηματική νοημοσύνη: Πόσο υψηλό ΕQ έχετε;

«Είναι πιο κοινά στην παιδική ηλικία», είπε η Μπάρετ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως μπορεί να συνεχιστούν μέχρι την ενηλικίωση του ατόμου. Πρόσθεσε ακόμη πως δεν τα βλέπουμε πάντα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί να κάνουμε μήνες και χρόνια να ξαναδούμε ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο.

«Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι βλέπουν επαναλαμβανόμενα ονείρα, επειδή δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε τακτική βάση για τους περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε η κλινική ψυχολόγος Δρ. Νίριτ Σόφερ – Μπούμπεκ, ανώτερη λέκτορας στο τμήμα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ben – Gurion  στο Ισραήλ.