Υλικά (Για 4 μερίδες)

250 γρ. φακές
2 ώριμα αβοκάντο
2 κόκκινες πιπεριές
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Για το ντρέσινγκ
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ
Χυμό ενός λεμονιού
2 κουταλιά μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να χυλώσουν (πρέπει να είναι αλ ντέντε). Τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
2. Μόλις κρυώσουν τις μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα και τις ανακατεύετε με τις κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, τα αβοκάντο ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους, τον κόλιανδρο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε προσεκτικά, ώστε να μη λιώσετε το αβοκάντο.
3. Χτυπάτε τα υλικά του ντρέσινγκ στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τις φακές. Αφήνετε λίγο τη σαλάτα να απορροφήσει τα αρώματα και σερβίρετε.