Υλικά

4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

* Σε πολύ καθαρό μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια στη μεσαία ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
* Σταδιακά ρίχνετε την κρυσταλλική ζάχαρη σαν βροχή συνεχίζοντας να χτυπάτε τη μαρέγκα. Δυναμώνετε την ταχύτητα και τη χτυπάτε μέχρι να μην πέφτει από το μίξερ ακόμα και αν το γυρίσετε ανάποδα.
* Προσθέτετε σιγά-σιγά και την άχνη ζάχαρη και την ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα.
* Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Βάζετε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ και σχηματίζετε τους μπεζέδες σας.
* Προθερμαίνετε τον φούρνο και ψήνετε τους μπεζέδες στους 100οC για μία ώρα μέχρι να ξεκολλάνε από το ταψί.