Ο χρόνος είναι χρήμα και ως εκ τούτου πρέπει να βεβαιωνόμαστε ότι τον επενδύουμε στους κατάλληλους τομείς. Σε αυτόν τον «αγώνα» της σωστής διαχείρισής του, η «λίστα παραίτησης» μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει.

Αλλάζοντας την εστίασή μας από αυτά που πρέπει να κάνουμε σε αυτά πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε, τότε ίσως θα απελευθερωθεί χρόνος για εκείνα που επιθυμούμε και που έχουν αξία για εμάς. Πολύ απλά, για να έχουμε χρόνο για τα σωστά πράγματα, ίσως απλά χρειάζεται να εγκαταλείψουμε τα λάθος.

Τα «must» της λίστας παραίτησης

Διαβάστε επίσης: Κιλά: Όλα όσα δεν σας βοηθούν να αδυνατίσετε

Τηλεόραση

Μπορεί να σας αρέσει να χαλαρώνετε μπροστά στην τηλεόραση, αλλά ο χρόνος αυτός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε άλλα, ενδεχομένως πιο ενδιαφέροντα για εσάς πράγματα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως η τηλεόραση είναι απαγορευτική. Απλά ότι πρέπει να αναλογιστείτε εάν ο χρόνος τελικά που σας «τρώει» είναι σε ένα υγιές επίπεδο.

Χάνοντας ύπνο

Μήπως έχετε γίνει… νυχτοπούλι; Αν μένετε ξύπνιοι ως αργά, είναι αδύνατον να ξυπνάτε φρέσκοι και γεμάτοι ενέργεια. Κατά συνέπεια, ο οργανισμός σας δεν έχει τη δυνατότητα ανάπλασης και δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ήσυχες ώρες του πρωινού για να προετοιμαστείτε ήρεμα για την υπόλοιπη ημέρα.

Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου καθιστά πιο δύσκολο το να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας και να παραμένουμε συγκεντρωμένοι.

Σχολιασμός και… δράμα

Αν το καλοσκεφτείτε, πραγματικά δεν περισσεύει χρόνος για όλα αυτά. Αν γύρω σας υπάρχουν άτομα που συνεχώς σχολιάζουν ή μονίμως παραπονιούνται για κάτι, καλό θα ήταν να μην υιοθετήσετε κι εσείς αυτές τις συνήθειες που είναι επιβλαβείς τόσο για το χρόνο σας όσο και για την καλή σας ψυχολογία.

Social media

Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε! Και ποιος δεν έχει πέσει στην παγίδα του ατελείωτου σκρολαρίσματος; Ε, θα το έχετε ήδη καταλάβει… Είναι τόσο χαμένος χρόνος και η απόδειξη είναι πως πολλές φορές ούτε που καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε και τι διαβάζουμε.

Κι ένα ποτηράκι για χαλάρωση…

Αποφύγετέ το μέσα στην εβδομάδα, έστω κι αυτό το ένα για να μπορείτε με μεγαλύτερη ευκολία να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό κάθε μέρα. Μπορεί να σας «χαλάει» τον ύπνο και αντί για χαλάρωση, να σας προκαλεί ένταση χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε.

*Θυμηθείτε

Κάνοντας τη δική σας λίστα παραίτησης, από ένα σημείο και μετά θα είστε σε θέση σχεδόν αβίαστα να αφιερώνετε χρόνο και προσπάθεια σε ό, τι πραγματικά σας αφορά και τελικά να πετυχαίνετε τους στόχους σας με μεγαλύτερη ευκολία και συνειδητότητα.