Πώς θα περιποιηθούμε κατάλληλα τα νύχια μας στο σπίτι; Τι πρέπει να προσέξουμε εάν δεν τα φτιάχνουμε μόνες; Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές για ασφαλές και λαμπερό μανικιούρ- πεντικιούρ στο σπίτι ή και εκτός.

Tips για πεντικιούρ στο σπίτι

Για όμορφα πόδια:

Βήμα #1

Προετοιμάστε κατάλληλα τα νύχια σας.

Πριν ξεκινήσετε το πεντικιούρ στο σπίτι, αφαιρέστε το παλιό σας βερνίκι νυχιών με ασετόν και βεβαιωθείτε ότι το έχετε βγάλει πλήρως.

Διαβάστε επίσης: Δείχνετε μονίμως κουρασμένη; 8 tips για να λάμψετε και πάλι!

Βήμα #2

Χρησιμοποιήστε καθαρό νυχοκόπτη, κόψτε τα νύχια σας ευθεία και εξομαλύνετε με μια λίμα τυχόν αιχμηρές άκρες. Ένα πλήρες κιτ περιποίησης νυχιών είναι καλό να διαθέτει επίσης buffer.

Βήμα #3

Μουλιάστε τα δάχτυλα των ποδιών σας σε ζεστό νερό με αλάτι ή βιολογικό σαπούνι (για περίπου 5-10 λεπτά) για να καθαρίσετε τα νύχια σας και να μαλακώσετε τα πετσάκια σας.

Βήμα #4

Επιπλέον, μαλακώστε τα πετσάκια σας με κρέμα ή λοσιόν. Στη συνέχεια, σπρώξτε τα απαλά προς τα πίσω και κόψτε τα με τον ειδικό κόφτη ώστε να φανεί το πλήρες νύχι.

Βήμα #5

Εφαρμόστε κρέμα και κάντε στα πόδια σας ένα χαλαρωτικό, ενυδατικό μασάζ.

Βήμα #6

Τέλος, βάψτε τα με 2 στρώσεις βερνίκι, αφήνοντάς τους χρόνο να στεγνώσουν μεταξύ των στρώσεων και αφού έχετε χωρίσει τα δάχτυλα.

*Τα ίδια βήματα ακολουθήστε και για το μανικιούρ σας.

Συμβουλές δερματολόγων για όμορφα και υγιή νύχια

Το να έχετε όμορφα νύχια είναι λιγότερο θέμα τύχης και περισσότερο θέμα σωστής φροντίδας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να τα ενυδατώνουμε, ειδικά μετά την αφαίρεση του βερνικιού, με κρέμες.

Επιπλέον, πρέπει πάντα να προστατεύουμε τα πετσάκια μας και να μην τα κόβουμε ή τα σπρώχνουμε με δύναμη καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση.

Επιπλέον, όταν πάτε σε έναν επαγγελματία, προσέξτε:

  • Ο- η τεχνικός νυχιών σας έχει την απαραίτητη εμπειρία ή/και άδεια;
  • Είναι καθαρά και αποστειρωμένα τα εργαλεία;
  • Ξυρίστε τα πόδια σας μετά το πεντικιούρ, όχι πριν για να αποφευχθεί ο κίνδυνος οποιασδήποτε μόλυνσης.
  • Ελέγξτε ότι τα ποδόλουτρα έχουν απολυμανθεί καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε. Εάν δεν καθαριστούν σωστά, μπορεί να φιλοξενήσουν βακτήρια και μύκητες.
  • Μη βάζετε τεχνητά νύχια για να καλύψετε τυχόν προβλήματα των νυχιών καθώς μπορεί να τα επιδεινώσουν. Τα τεχνητά νύχια δεν συνιστώνται σε άτομα που είναι επιρρεπή σε μυκητιάσεις ή έχουν εύθραυστα νύχια. Για άτομα με υγιή νύχια, τα τεχνητά μπορεί να είναι καλά αλλά όχι συνεχώς.