Το να είσαι single δεν είναι φυσικά κάτι κακό. Εκτός κι αν πλέον δεν σας κάνει… Αν λοιπόν το ότι δεν έχετε ταίρι σας κούρασε αλλά από την άλλη, ενώ έχετε προσπαθήσει με πολλούς τρόπους δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο άτομο ταιριαστό, τότε ίσως να κάνετε κάτι λάθος ή στην πραγματικότητα να μην θέλετε και πολύ να κάνετε το επόμενο βήμα.

10 πιθανοί λόγοι για τους οποίους είστε ακόμα single ενώ θέλετε να είστε σε σχέση

#1 Είστε πολύ συγκεντρωμένοι στην καριέρα σας

Διαβάστε επίσης: Επαγγελματικοί στόχοι: Γιατί αξίζει να παλεύουμε πιο σκληρά όταν όλα μας πάνε στραβά

Το να είμαστε φιλόδοξοι είναι γενικά κάτι θετικό. Μερικές φορές όμως μπορεί να καταναλώσει όλο το χρόνο και την ενέργειά μας. Μπορεί να είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας που να μην έχουμε πολύ χρόνο για ραντεβού.

Σκεφτείτε να δώσετε προτεραιότητα σε εξόδους και να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Σύμφωνα με έρευνα, το 38% των ανθρώπων που συμμετείχαν είπαν ότι ήταν single επειδή ήταν πολύ απασχολημένοι. Μήπως ανήκετε κι εσείς σε αυτούς;

#2 Ακούτε μονίμως τις συμβουλές των φίλων σας ως προς τα ραντεβού

Δεν είναι κακό να ακούτε τους φίλους σας αλλά όχι πάντα και για τα πάντα. Μπορεί να πάρετε μια λάθος απόφαση και αργότερα να το μετανιώσετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι άλλωστε τείνουμε να μοιραζόμαστε τη μια πλευρά του νομίσματος, αυτήν που βλέπουμε εμείς. Αλήθεια, ακόμα και εκείνοι που μας αγαπούν, πόσο ουδέτεροι, αντικειμενικοί και ειλικρινείς μπορεί να είναι;

#3 Είστε πολύ επιλεκτικοί

Το να έχεις υψηλά standards είναι αξιοθαύμαστο, αλλά μερικές φορές μπορεί να… παραείναι υψηλά!

Μπορεί η δική σας λίστα με τα «απαραίτητα» να είναι τόσο μακρά που κανείς να μην μπορεί, ρεαλιστικά βλέποντάς το, να ανταποκριθεί. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επαναξιολογήσετε τις προτεραιότητές σας και αποφύγετε να είστε κλειστοί στη συνάντηση διαφορετικών τύπων ανθρώπων.

#4 Περιμένετε την αγάπη να σας βρει

Αν περιμένετε την αγάπη να σας βρει μαγικά, μπορεί να περιμένετε πολύ…

Αναλάβετε δράση. Παρακολουθήστε κοινωνικές εκδηλώσεις, εγγραφείτε σε κάποια δραστηριότητα που σας αρέσει. Όσο περισσότερο εκθέτετε τον εαυτό σας εκεί έξω, τόσο πιο πιθανό είναι να συναντήσετε το ταίρι σας.

#5 Δεν έχετε ξεπεράσει τον- την πρώην

Εάν εξακολουθείτε να σκέφτεστε τον- την πρώην σας, δεν είστε προφανώς συναισθηματικά διαθέσιμοι. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Ίσως χρειαστεί να κόψετε όλες τις επαφές με τη σχέση εκείνη και να παραμείνετε για λίγο καιρό ακόμα μόνοι.

#6 Έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Οι ρομαντικές κομεντί και τα παραμύθια μας έχουν δημιουργήσει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το πώς μοιάζει η αγάπη. Οι σχέσεις στην πραγματική ζωή μπορεί να είναι «άνω κάτω» και σίγουρα απαιτούν δουλειά. Μην περιμένετε λοιπόν να είναι όλα τέλεια από την αρχή.

#7 Ζείτε με τα φαντάσματα του παρελθόντος

Εάν συγκρίνετε συνεχώς τις σημερινές σας εμπειρίες με προηγούμενες, μπορεί να σαμποτάρετε τις πιθανότητές σας να δημιουργήσετε νέες σχέσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, οι άνθρωποι που μένουν σε εμπειρίες του παρελθόντος τείνουν να έχουν περισσότερα αρνητικά συναισθήματα και είναι λιγότερο ικανοποιημένοι με την τρέχουσα ζωή τους.

Ας υποθέσουμε ότι είχατε έναν άσχημο χωρισμό στο παρελθόν. Μάθετε από αυτόν αλλά μην τον αφήνετε να ορίζει το παρόν και το μέλλον σας.

#8 Είστε μέσα στην αρνητικότητα

Εάν παραπονιέστε συνεχώς για το ότι είστε single, δεν είναι ελκυστικό. Οι άνθρωποι γενικά θέλουν να είναι γύρω από θετικούς και χαρούμενους ανθρώπους. Σκεφτείτε να αλλάξετε νοοτροπία και εστίαση εκτιμώντας περισσότερο τα θετικά στη ζωή σας (θα υπάρχουν, δεν μπορεί).

#9 Έχετε θέματα δέσμευσης

Εάν απομακρύνεστε συνεχώς από τις σχέσεις ή αισθάνεστε άγχος στη σκέψη της δέσμευσης είναι πιθανό να έχετε προβλήματα δέσμευσης. Αυτό μπορεί να προέρχεται από το φόβο της οικειότητας ή το φόβο του να πληγωθείτε.

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε γιατί μπορεί να αισθάνεστε έτσι και να αντιμετωπίσετε τυχόν υποκείμενους φόβους ή ανησυχίες. Η απεύθυνση σε έναν ειδικό ή η συζήτηση με έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα και να «ανοίξετε» τον εαυτό σας σε πιο ικανοποιητικές σχέσεις στο μέλλον.

#10 Νιώθετε καλά που είστε single

Το να είστε single μπορεί να σας «βολεύει» ή κατά βάθος να σας αρέσει. Αν επιθυμείτε την αλλαγή, κάντε μικρά βήματα και ανοιχτείτε περισσότερο σε νέες εμπειρίες.