Ανεξάρτητα από την πολλή προσπάθεια, τα όνειρα, τη συγκέντρωση, τις ευχές μας για το καλύτερο, τη θετική μας σκέψη, υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε πως όλα πηγαίνουν ανάποδα, το ίδιο και οι στόχοι της ζωής μας… Κι αυτό μπορεί να είναι συναισθηματικά εξουθενωτικό και ψυχικά «χαοτικό».

Κι αν αυτές ακριβώς οι στιγμές είναι οι «σωστές» για να το παλέψουμε ακόμα περισσότερο αντί να απογοητευτούμε;

Διαβάστε επίσης: Αρνητικά συναισθήματα: Παίρνοντας το «πάνω χέρι»

«Όταν θες κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί»…

«Για να το πετύχεις» λέει η γνωστή πια σε όλους μας φράση του Κοέλιο. Ας το σκεφτούμε…

Όταν βιώνουμε αντίσταση έξω από τον έλεγχό μας μπορεί να είναι πράγματι ένα μήνυμα από το σύμπαν ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και απαραίτητη. Όσο περισσότερο αντιστεκόμαστε σε αυτά τα μηνύματα, τόσο πιο δυνατά θα γίνονται ώσπου να μην μας μένει άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε και να εξελιχθούμε.

Η αλλαγή μπορεί να είναι για πολλούς τρομακτική, αλλά πετυχαίνει κανείς ποτέ κάτι σπουδαίο εάν δεν βγει και λίγο από την comfort zone του;

Επομένως, μήπως όταν βιώνετε μια τέτοια αντίσταση ενάντια σε αυτό θέλετε, να αλλάξετε νοοτροπία και να μετακινηθείτε σε αυτό που «θέλει» το σύμπαν;

Συχνά, οι αναποδιές τοποθετούνται στο δρόμο μας για να δούμε αν είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε και να θυσιάσουμε πράγματα για τους στόχους που έχουμε θέσει. Εάν δείξουμε ανθεκτικότητα και υπομονή όταν έρχονται οι δύσκολες στιγμές, τότε μπορεί να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο. Αυτό είναι να επιμείνουμε, να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, να κάνουμε αλλαγές και τελικά τη διαφορά.

Ώρα για επιτάχυνση

Όταν το ένα εμπόδιο «ξεπηδά» μετά το άλλο, ίσως το δούμε ως μια στιγμή για να επιβραδύνουμε.

Προκαλέστε λίγο τον εαυτό σας…

Δεν είναι η ώρα να κάνετε delete σε όλα όσα δεν πήγαν σωστά. Είναι μάλλον η στιγμή να γίνετε ευρηματικοί και δημιουργικοί, αξιοποιώντας τα εμπόδια- ευκαιρίες που σας περιβάλλουν.

Όσο πιο δημιουργικοί είστε σε τέτοιες στιγμές, τόσο πιο εύκολο είναι να ξεπεράσετε τις αναποδιές. Άλλωστε, ακόμα και στο σκοτάδι, το μάτι μας συνηθίζει και αρχίζει από μια στιγμή και μετά και διακρίνει ό,τι υπάρχει γύρω, ακριβώς σαν να ήμασταν στο φως.

Όσον αφορά τους στόχους, να περιμένετε τη «μάχη»

Δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει τον κόπο να πολεμήσετε για το όραμά σας. Άλλωστε ποια επιτυχία έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη; Κι αν ερχόταν, δεν θα είχε την ίδια «γλύκα».

Αφήστε την κατάσταση να γίνει άσχημη πριν γίνει όμορφη. Σκληρή δουλειά, αρνητικά συναισθήματα ακόμη και δάκρυα; Πάρτε τα όλα ως χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που αγαπά τον εαυτό του και είναι τόσο θαρραλεός ώστε να παλεύει για αυτό που του αξίζει.