Τι χρειάζεται για να έχουμε μια υγιή ζωή; Μονάχα άσκηση και θρεπτική διατροφή; Κυρίως, ναι. Αλλά υπάρχουν και άλλα μικρά πράγματα που μετράνε και επηρεάζουν την υγεία μας σε καθημερινή βάση. Ποια είναι κάποια από αυτά και γιατί πρέπει να τα αποφεύγουμε;

Βλάπτετε την υγεία σας όταν…

Τρέχετε σε σκληρές επιφάνειες

Το τρέξιμο είναι γνωστό πως κάνει καλό στη συνολική μας υγεία. Είναι όμως καλό ακόμα κι όταν το έδαφος- πάτωμα είναι σκληρό;

Προς μεγάλη έκπληξη πολλών, το τρέξιμο σε σκληρές επιφάνειες μπορεί να προκαλέσει επιπλέον καταπόνηση στις αρθρώσεις και τους αστραγάλους. Κατά συνέπεια, μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς ή φλεγμονή στον αχίλλειο τένοντα και τους νάρθηκες της κνήμης. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κατάγματα στα μικρά οστά του αστραγάλου ή του ποδιού.

Διαβάστε επίσης: Καρδιά: Η ψυχοθεραπεία την προστατεύει, αποκαλύπτει νέα έρευνα

«Σκρολάρετε» στο κινητό πριν κοιμηθείτε

Εάν έχετε προβλήματα με τον ύπνο, συμπεριλαμβανομένου του ξυπνήματος στη μέση της νύχτας που μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία, τα gadgets δεν βοηθούν. Αντιθέτως. Εντείνουν το πρόβλημα.

Κοιμάστε πάρα πολύ

Οι υπερβολικές ώρες ύπνου μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Κάθε ενήλικας χρειάζεται 7 με 9 ώρες ύπνου τη νύχτα για να λειτουργεί ο οργανισμός του τα βέλτιστα. Εάν κοιμόμαστε περισσότερο από αυτό σε τακτική βάση, ο κίνδυνος εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως του διαβήτη, της στεφανιαίας νόσου και της παχυσαρκίας, αυξάνεται. Πονοκέφαλοι και πόνοι στην πλάτη μπορεί επίσης να εμφανιστούν εάν κοιμάστε πολύ.

Δεν βάζετε αντηλιακό

Η έκθεση στις ακτίνες UV μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα, οδηγώντας ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση, ρυτίδες, μελάγχρωση και λεπτές γραμμές. Το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και οι βλάβες των αιμοφόρων αγγείων είναι επίσης μερικές από τις αρνητικές συνέπειες της μη χρήσης αντηλιακού.

Δεν τρώτε πρωινό

Το πρωινό μπορεί να τροφοδοτήσει, όχι μόνο το πρωί αλλά και ολόκληρη την ημέρα σας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε πρωί για να τρώτε το πρωινό σας, ακόμα κι αν αυτό σας καθυστερήσει λίγο στη δουλειά.

Το πρωινό μπορεί επίσης να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ η παράλειψή του αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως αθηροσκλήρωση, καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη.

*Ιδέες για ισορροπημένα πρωινά

  • 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με 50 γρ. αβοκάντο και 1 αυγό
  • 1 φρυγανιά ολικής άλεσης με τυρί κότατζ και 1 με μέλι και ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου με βρώμη και μέλι
  • 2 αυγά βραστά με 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
  • ομελέτα με 2 αυγά βραστά και μανιτάρια
  • 1 γιαούρτι με δημητριακά ολικής άλεσης και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι