Η σωματική άσκηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που βοηθά στη συνολική βελτίωση της υγείας μας. Η καλή και ισορροπημένη διατροφή, επίσης. Τα τελευταία χρόνια, η προσθήκη του μηλόξυδου στα πλαίσια μιας καλής διατροφής έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής και μάλλον όχι τυχαία, αφού μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να υποστηρίξει ποικιλοτρόπως τον οργανισμό μας.

Ας μάθουμε λοιπόν σε τι ακριβώς μας βοηθά.

Διαβάστε επίσης: Έντερο: Πιο υγιές με φυτικές ίνες – Σε ποια λαχανικά βρίσκουμε τις περισσότερες

Τα οφέλη του μηλόξυδου για την υγεία

Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Εάν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, το μηλόξυδο μπορεί να προκαλέσει ένα αίσθημα πληρότητας, βοηθώντας σας περισσότερο στο να ελέγξετε την πρόσληψη των θερμίδων από τα τρόφιμα που καταναλώνετε.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Journal of Functional Foods, παρατηρήθηκε ότι μια ομάδα ανθρώπων που είχαν συμπεριλάβει μηλόξυδο στη διατροφή τους, μείωσαν περισσότερο σωματικό βάρος και σπλαχνικό λίπος σε σχέση με αυτούς που δεν το κατανάλωναν καθόλου.

Φυσικά, η συμπερίληψη μόνο του μηλόξυδου στη διατροφή σας δεν θα σας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η πρόσληψη λιγότερων θερμίδων είναι πολύ πιο σημαντική όταν μιλάμε για απώλεια βάρους- λίπους.

Άλλωστε, δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι το μηλόξυδο καίει επιπλέον θερμίδες στο σώμα. Μόνο ότι μπορεί να προκαλέσει, όπως είπαμε, ένα αίσθημα κορεσμού και να σας οδηγήσει τελικά στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων.

Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει πολλά εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως. Ως χρόνια πάθηση, δεν μπορεί να θεραπευτεί πλήρως, αλλά μπορεί να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το International Journal of Medical Research & Health Sciences, παρατηρήθηκαν θετικές επιδράσεις του μηλόξυδου σε μια ομάδα ατόμων που το κατανάλωναν. Τα θετικά αποτελέσματα περιελάμβαναν μειώσεις της αιμοσφαιρίνης και του σακχάρου στο αίμα.

Μπορεί να εξουδετερώσει τα κακά βακτήρια

Το μηλόξυδο είναι επίσης ένα προβιοτικό που μπορεί να σκοτώσει τα κακά βακτήρια. Καθώς σκοτώνει τα κακά βακτήρια, βελτιώνει επίσης την υγεία των προϋπαρχόντων καλών βακτηρίων μας, προάγοντας τελικά την καλύτερη πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Τι είναι απαραίτητο να προσέχετε

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να καταναλώνετε το μηλόξυδο σκέτο, αλλά μέσω της διατροφής, για παράδειγμα, στη σαλάτα μας.

Η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί επίσης να προκαλέσει παρενέργειες, επομένως θα πρέπει να το καταναλώνετε με μέτρο και αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας.