Είτε είστε ιδιοκτήτης σπιτιού, είτε ενοικιαστής, είτε μένετε με φίλους ή οικογένεια αυτό το καλοκαίρι, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε το χώρο σας μέχρι αύριο για να υποδεχτείτε τον Ιούνιο:

1. Καθαρίστε τα έπιπλα και τις συσκευές εξωτερικού χώρου

Το να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού. Και με τον καιρό να είναι τόσο απρόβλεπτος, ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να «χτυπήσει» μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα.

Διαβάστε επίσης: Δουλειές του σπιτιού: Πώς θα αποφύγετε καταπόνηση και τραυματισμούς

Αν έχετε έπιπλα εξωτερικού χώρου, βγάλτε τα από την αποθήκη ή ξεσκεπάστε τα και, στη συνέχεια, σκουπίστε τα πάντα. Βγάλτε τη σχάρα και τρίψτε την καλά. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε έτοιμοι σε μια στιγμή να βγείτε έξω για ένα happy hour στην αυλή ή ένα ωραίο γεύμα στο μπαλκόνι.

2. Αρωματίστε με καλοκαιρινές μυρωδιές

Ένα γεμάτο πρόγραμμα μπορεί σας εμποδίζει από το να απολαύσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η εποχή. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το καταπολεμήσετε αυτό είναι να γεμίσετε το σπίτι σας με καλοκαιρινά αρώματα.

Αντικαταστήστε τις υπάρχουσες μυρωδιές  (σκεφτείτε: κεριά, αιθέρια έλαια, αποσμητικά χώρου) με αρώματα όπως καρύδα, φρεσκοκομμένο γρασίδι, σανταλόξυλο, εσπεριδοειδή κ.λπ. Το σπίτι σας θα μυρίζει σαν μια καλοκαιρινή όαση καθώς κάνετε της δουλειές σας. Οπότε δεν θα νιώθετε ότι χάνετε κάτι.

3. Αλλάξτε τα υφάσματα και τις υφές

Ανταλλάξτε τυχόν βαριές κουβέρτες και μαξιλάρια στο σπίτι σας με πιο ελαφριές επιλογές. Μαξιλάρια και ριχτάρια από λινό ή βαμβάκι τείνουν να είναι οι πιο ευνοϊκά για το καλοκαίρι, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε υφάσματα όπως σιφόν, μετάξι και voile.

4. Καθαρίστε τα παράθυρα

Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και καθαρίστε καλά τα παράθυρα και τα περβάζια σας. Αυτό θα σας ενθαρρύνει τα να αναδεικνύετε και να τα ανοίγετε περισσότερο.

5. Αντικαταστήστε τα centerpieces

Αν ψάχνετε έναν προσιτό τρόπο για να ανανεώσετε το χώρο σας για το καλοκαίρι, αυτή η επιλογή είναι για εσάς. Αφεθείτε στα καλοκαιρινά vibes και αντικαταστήστε τα τρέχοντα κεντρικά διακοσμητικά κομμάτια με κάτι που να ανταποκρίνεται περισσότερο στην εποχή.

Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από ένα μπολ με λεμόνια μέχρι μπουκέτα από φωτεινά λουλούδια, κοχύλια σε ένα υφαντό καλάθι, ένα vintage βάζο ή κανάτα και ούτω καθεξής. Μη φοβηθείτε να παίξετε και να διασκεδάσετε. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε ένα απλό DIY και να έρθετε σε επαφή με τη δημιουργική σας πλευρά.

6. Ετοιμάστε το σύστημα ψύξης

Είναι επίσης καλή ιδέα να ετοιμάσετε το σύστημα ψύξης σας από πριν για τυχόν αιφνιδιαστικά κύματα καύσωνα. Αν έχετε κεντρικό κλιματισμό, καθαρίστε τα φίλτρα και βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες εκπλήξεις.

7. Αποσυμφορήστε το ψυγείο

Ένα οργανωμένο ψυγείο θα σας διευκολύνει να προετοιμάζετε τα γεύματα και να αποθηκεύετε ανάλογα τα περισσεύματα. Επιπλέον, θα μπορείτε να τοποθετήσετε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά μπροστά και στο κέντρο, ώστε να μην ξεχαστούν και πάνε χαμένα.