Μάλλον φταίει που και τα δυο κυλούν δίνοντας ζωή, πάντως η σύνδεση ανάμεσα στα δυο πολύτιμα υγρά γίνεται εύκολα στο μυαλό μας. Και μπορεί το αίμα πράγματι να μην γίνεται νερό, όμως η εταιρεία Βίκος μας καλεί να μετατρέψουμε την αγάπη μας για το νερό της σε προσφορά προς τον συνάνθρωπο, τιμώντας για 13η χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου.

«Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα»

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας λέει μέσα σε λίγες λέξεις όλα όσα θα μπορούσαμε να θέλουμε να εκφράσουμε για το ύψιστο δώρο της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Η Βίκος Α.Ε. φροντίζει αυτή η απλή, αλλά τόσο σημαντική πραγματικότητα να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα και να παρακινήσει το κοινό σε εθελοντική αιμοδοσία. Για αυτόν το σκοπό υλοποιεί και φέτος καμπάνια ενημέρωσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Ενημερώνοντάς μας για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη συνεισφορά αγάπης προς το συνάνθρωπο, η εταιρεία Βίκος φιλοδοξεί να μας παροτρύνει να γίνουμε κι εμείς εθελοντές αιμοδότες, προσφέροντας το πολυτιμότερο δώρο: αυτό της ζωής.

Η προσφορά κυλά στις φλέβες της

Αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα και συνέπεια τον κοινωνικό της ρόλο, η εταιρεία Βίκος θέτει εδώ και χρόνια σε πρώτο πλάνο τη συνεισφορά στο σύνολο, συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Μακρά είναι και η ιστορία της στη δωρεά αίματος, έχοντας πραγματοποιήσει την πρώτη της εθελοντική αιμοδοσία στο μακρινό πια 2010, με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών της Π. Σεπετά και Ε. Θεοχάρη – και οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες – σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα. Έκτοτε, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει 38 εταιρικές αιμοδοσίες, από τις οποίες έχουν συλλεχθεί συνολικά 995 φιάλες αίματος.

Δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Βίκος Α.Ε. στηρίζει τις προσπάθειες εθελοντικής αιμοδοσίας. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει προσφέρει μία κινητή μονάδα αιμοληψίας στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, καθώς επίσης και τρία ειδικά οχήματα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Γίνε μέρος της ροής

Η αιμοδοσία είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε έναν συνάνθρωπό σου που το έχει ανάγκη – αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο. Και δεν σου κοστίζει απολύτως τίποτα. Στις 14 Ιουνίου αφιέρωσε λίγο χρόνο στην προσφορά και χάρισε ζωή. Γιατί όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα.