Η κούραση μπορεί να σας «χτυπήσει» από πολλές μεριές και με διαφορετικούς τρόπους, καθώς οι καθημερινές απαιτήσεις της δουλειάς σας μπορούν να σας αφήσουν σωματικά και συναισθηματικά εξαντλημένους.

Η υπερβολική κόπωση, τα τεντωμένα νεύρα και η κακή διάθεση μετά τη δουλειά μας, συνήθως, μας καθηλώνουν στον καναπέ με τη συντροφιά μιας ακόμη οθόνης.

Τελικά, αυτός ο πολυπόθητος ελεύθερος χρόνος δεν είναι αρκετός από μόνος του για να μας ξεκουράσει και να μας δώσει ενέργεια. Το τι κάνετε όταν γυρνάτε σπίτι στο τέλος της ημέρας έχει μεγάλη σημασία.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το ιδανικό σνακ για μετά τη γυμναστική

Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς να χαλαρώσετε και να επαναφορτιστείτε για να μην «κουβαλάτε» τις ανησυχίες και την ένταση της δουλειάς μαζί σας το σαββατοκύριακο:

1. Αφήστε τη δουλειά στη δουλειά

Μπορεί να αισθάνεστε πιο προετοιμασμένοι αν οργανώσετε την δουλειά από το σπίτι, αυτό όμως μπορεί να μην είναι και η καλύτερη ιδέα. Είναι σημαντικό να μην θυσιάζετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Τον χρειάζεστε για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Η ξεκούραση έχει πολλές μορφές και ο χρόνος που περνάμε με τα ξεχωριστά για εμάς άτομα είναι η καλύτερη μορφή ξεκούρασης για το σώμα αλλά και το νου.

2. Όχι άλλες οθόνες

Το να κοιτάτε έναν υπολογιστή όλη μέρα μπορεί να συμβάλει στην καταπόνηση των ματιών, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα όπως ξηροφθαλμία, ερεθισμό και προβλήματα εστίασης. Είναι φυσική παρόρμηση να ανοιγοκλείνετε λιγότερο τα μάτια σας όταν κοιτάτε μια οθόνη (ακόμη και αν δεν συνειδητοποιείτε ότι το κάνετε).

Αντ’ αυτού μπορείτε να δώσετε ένα διάλειμμα στα μάτια σας και να ενισχύσετε τον εγκέφαλό σας με μια συνήθεια όπως το διάβασμα. Σταδιακά, θα αισθάνεστε όλο και καλύτερα αν διαβάζετε έστω λίγες σελίδες κάθε μέρα.

3. Βαθιές ανάσες

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορούμε να ελέγξουμε στη ζωή μας, αυτό είναι η αναπνοή μας. Και μετά από μια κουραστική, αγχωτική μέρα, μερικές (ή πολλές!) βαθιές αναπνοές μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να αναζωογονηθούμε.

Η αναπνοή δεν βοηθά μόνο στην εκτόνωση, αλλά μπορεί επίσης να ανεβάσει τη διάθεσή σας και να βοηθήσει ακόμη και στη μείωση της φλεγμονής.