Το να εργάζεστε αυτή την εποχή του χρόνου μοιάζει σκληρό, ιδίως όταν όλοι οι γνωστοί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας βομβαρδίζουν με φωτογραφίες από τα ταξίδια τους. Όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα για ξεκούραση.

Από την άλλη, ακόμα κι αν καταφέρατε να πάρετε άδεια από τη δουλειά αυτό δεν σημαίνει ότι μαγικά εξαφανίστηκαν όλα τα άγχη από το μυαλό σας και η ένταση από το σώμα σας. Οι διακοπές δεν ισοδυναμούν πάντα με την χαλάρωση.

Μπορεί να αισθάνεστε πίεση να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ημέρες «ελευθερίας», γεμίζοντας τις με ένα σωρό δραστηριότητες που σας επιβαρύνουν αντί να σας αποφορτίζουν.

Διαβάστε επίσης: Υγεία: 5 εύκολες συνήθειες, σε 5 (ή λιγότερα) λεπτά

Όποιο κι αν είναι το σενάριο, είναι σημαντικό να σταματήσετε να θεωρείτε την ξεκούραση πολυτέλεια. Δεν χρειάζετε να περιμένετε τις διακοπές για να ανακάμψετε. Μπορείτε να αρχίσετε να την ενσωματώνετε στα βράδια σας από τώρα:

Me time

Μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε μετά από μια αγχωτική μέρα είναι μια βραδιά αυτοφροντίδας. Κάντε ό,τι σας χαλαρώνει – μια μάσκα προσώπου, μανικιούρ, περιποίηση μαλλιών, καθαρισμό προσώπου. Αν δουλεύετε και δεν μπορείτε να πάτε σε σπα, φέρτε το σπα στο σπίτι σας.

Εάν θέλετε να επαναφορτιστείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών, σκεφτείτε να βρείτε λίγο χρόνο και να τον αφιερώσετε μόνο στον εαυτό σας για να κάνετε λίγο διαλογισμό ή να εξασκηθείτε στην συνειδητότητα. Αυτό θα γεφυρώσει τη σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματός σας.

Περάστε μερικά λεπτά στη σιωπή και επικεντρωθείτε μόνο στην αναπνοή σας. Ακόμη και ο λιγοστός χρόνος θα σας ωφελήσει, μειώνοντας το άγχος και βοηθώντας σας να νιώσετε περισσότερο συντονισμένοι με τον εαυτό σας.

Journaling

Το journaling έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος και σας βοηθά να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας, πράγμα που σημαίνει ότι το να βρείτε χρόνο να γράψετε μερικές σκέψεις ή κάτι για το οποίο είστε ευγνώμονες στο τέλος της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.

Έτσι είναι πιο εύκολο να βάλετε προτεραιότητες, στόχους και να διώξετε τις ανησυχίες σας βρίσκοντας λύσεις. Αν το στρες και οι φόβοι σας ακολουθούν και στις διακοπές, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να πάρετε το ημερολόγιό σας όπου κι αν βρίσκεστε σε εφαρμογής στο κινητό αν δεν θέλετε να το κουβαλάτε.

Κάντε κάτι διαφορετικό
Ένα σημαντικό μέρος του να έχετε μια ρουτίνα για μετά τη δουλειά είναι να σχεδιάζετε δραστηριότητες που σας κάνουν να αισθάνεστε ξεχωριστοί.

«Είμαστε πλάσματα της συνήθειας – συχνά τρώμε τα ίδια πράγματα, έχουμε τις ίδιες ρουτίνες όταν επιστρέφουμε στο σπίτι από τη δουλειά. Πολλά από αυτά που κάνουμε πιθανότατα δεν πρόκειται να μας προσφέρουν έναν τόνο ικανοποίησης ή να μας επαναφορτίσουν», λέει η Kiesch.

Ενσωματώστε κάτι καινούργιο στα βράδια της εβδομάδας σας. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο. Μπορείτε να αφιερώσετε μια βραδιά στο να φτιάξετε πίτσα μόνοι σας με τον σύντροφό σας ή να καλέσετε έναν φίλο.

Soul food

Είμαστε πλάσματα της συνήθειας. Συχνά τρώμε τα ίδια πράγματα, έχουμε τις ίδιες ρουτίνες όταν επιστρέφουμε στο σπίτι από τη δουλειά. Πολλά από αυτά που κάνουμε πιθανότατα δεν πρόκειται να μας προσφέρουν έναν τόνο ικανοποίησης.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας, φτιάχνοντας και απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας γεύμα, ακριβώς σαν να βρίσκεστε σε ένα fancy εστιατόριο. Βρείτε την συνταγή, συγκεντρώστε τα υλικά σας και βάλτε την αγαπημένη σας playlist να παίζει χαμηλά στο background.

Αν είστε σε διακοπές σε άλλο μέρος δοκιμάστε μια ένα νέο φαγητό και εκμεταλλευτείτε τη στιγμή για να συνδεθείτε με τους αγαπημένους σας.