Τα λεπτά μαλλιά έχουν τα καλά τους και τα κακά τους… Από τη μία πλευρά, είναι πιο γρήγορα στο χτένισμα, απαιτούν λιγότερη ποσότητα προϊόντων και μπορούν πιο εύκολα να φαίνονται λεία και μεταξένια. Από την άλλη πλευρά, είναι πιο επιρρεπή στη φθορά και συνήθως στερούνται όγκου, εκτός του ότι τείνουν να είναι πιο λιπαρά.

Πριν μάθουμε τα «μυστικά» περιποίησής τους, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι σημαίνει να έχουμε λεπτά μαλλιά. Με τον όρο αυτό εννοούμε τα μαλλιά που έχουν λεπτή και όχι αραιή τρίχα. Μπορεί δηλαδή να έχετε πλούσια αλλά λεπτά μαλλιά και το αντίστροφο. Εάν δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα της τρίχας σας, συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές περιποίησης για την σωστή φροντίδα των μαλλιών σας.

Διαβάστε επίσης: Μακιγιάζ: Τα μυστικά που «σβήνουν» τα σημάδια του χρόνου

Φροντίζουμε σωστά τα λεπτά μας μαλλιά

Λέμε «όχι» στο συχνό λούσιμο και «ναι» στο κούρεμα

Το υπερβολικό λούσιμο των λεπτών μαλλιών μπορεί να οδηγήσει σε πιο λιπαρά μαλλιά. Λουστείτε 2 με 3 φορές την εβδομάδα και κρατήστε το conditioner μακριά από τη ρίζα για περισσότερο όγκο.

Επιπλέον, λίγο κούρεμα στις άκρες κάθε έξι με 12 εβδομάδες βοηθά στη διατήρηση υγιών άκρων και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή.

Χρησιμοποιούμε «ήπια» προϊόντα

Χρησιμοποιήστε απαλά προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού χωρίς σκληρές χημικές ουσίες για την προστασία των μαλλιών σας από φθορά, λιπαρότητα, βαρύτητα.

Επιλέξτε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και προϊόντα styling χωρίς αλκοόλ.

Η θερμοπροστασία είναι «must»

Εφαρμόστε προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά από τη θερμότητα. Η πλήρης αποφυγή των εργαλείων styling με θερμότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρήσετε υγιή και χωρίς φθορές, αλλά επειδή αυτό είναι μάλλον αδύνατο, φροντίστε τουλάχιστον να προμηθευτείτε καλά θερμοπροστατευτικά προϊόντα τα οποία θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε πριν το χτένισμα (ίσιωμα, μπούκλες κλπ.).

Τι κάνουμε το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι, τα λεπτά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα λόγω της υγρασίας. Επιπλέον, «χάνουν» το χρώμα τους στον ήλιο και μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Για την καταπολέμηση της υγρασίας του καλοκαιριού, χρησιμοποιήστε σαμπουάν και μαλακτικό κατά του φριζαρίσματος. Επίσης, έχετε κατά νου πως οι λεπτές, σπασμένες τρίχες φριζάρουν ενώ οι υγιείς, όχι. Επιλέξτε γενικά ένα ίσιο κούρεμα χωρίς φιλάρισμα καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας πιο δυνατά όλο το χρόνο.

Και λίγες επιπλέον συμβουλές 

  • Ξεπλένετε τα μαλλιά σας πάντα πολύ καλά και κατά προτίμηση με κρύο νερό.
  • Κάντε τακτικά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Πειραματιστείτε με τα διάφορα προϊόντα για να καταλήξετε στη σωστή ρουτίνα σε σχέση με τις προσωπικές ανάγκες των μαλλιών σας.
  • Όταν αγοράζετε ένα νέο προϊόν, διαβάστε τα συστατικά του για να είστε βέβαιοι πως είναι συμβατό με τις ανάγκες σας.
  • Μην φοβάστε να πειραματίζεστε με νέα χτενίσματα ή μεθόδους styling για να βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.