Ποιο είναι το πρώτο φρούτο που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη καλοκαίρι; Μα, φυσικά, το καρπούζι.

Με υπέροχο ανοιχτό κόκκινο χρώμα που ταιριάζει απόλυτα με τον εξωτερικό πράσινο φλοιό του, με ζουμερή σάρκα και γλυκιά γεύση, το καρπούζι είναι το φρούτο πασπαρτού για καλοκαιρινά τραπέζια, σνακ και επιδόρπια.

Είναι από τα πλέον κατάλληλα φρούτα για φρουτοσαλάτα, για να γίνει ψητό στα κάρβουνα, για να φτιάξετε νερό αρωματισμένο με καρπούζι και για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα.

Διαβάστε επίσης: Μπικίνι hacks: Πώς να δέσετε το μαγιό σας αυτό το καλοκαίρι

Πώς, όμως, θα διαλέξετε, το καλύτερο καρπούζι;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλη η απόλαυση ξεκινά με την επιλογή του τέλειου καρπουζιού.

Μάλιστα, ένα βίντεο που έγινε viral τις τελευταίες ώρες στο TikTok εξηγεί πως θα επιλέξουμε το ιδανικό καρπούζι.

Είτε περιηγείστε στο παντοπωλείο, στη λαϊκή αγορά, ή ακόμη και… στον κήπο της αυλής σας, η γνώση του τρόπου επιλογής ενός ώριμου καρπουζιού είναι απαραίτητη για να αποφύγετε οποιαδήποτε απογοήτευση με πολτώδη ή άγευστα φρούτα.

Έτσι θα επιλέξετε το κατάλληλο

Αφιερώστε χρόνο για να επιθεωρήσετε διεξοδικά το καρπούζι κοιτάζοντας, σηκώνοντάς το και γυρίζοντάς το για να εξετάσετε όλες τις πλευρές του.

Να είστε προσεκτικοί με ορατά κοψίματα, βαθουλώματα, μαλακά σημεία ή μώλωπες, καθώς μπορεί να υποδηλώνουν υπερώριμο ή κατεστραμμένο φρούτο.

Ένας βασικός δείκτης ώριμου καρπουζιού είναι το σημείο του εδάφους, το τμήμα όπου το καρπούζι ακουμπούσε στο έδαφος καθώς ωρίμαζε.

Αναζητήστε ένα κρεμώδες ή βουτυρένιο κίτρινο χρώμα σε αυτή την περιοχή.

Εάν το σημείο του εδάφους εμφανίζεται λευκό ή πράσινο, υποδηλώνει ότι το καρπούζι συγκομίστηκε πρόωρα και μπορεί να μην έχει την επιθυμητή γλυκύτητα.

Με αυτές τις απλές αλλά αποτελεσματικές οδηγίες, μπορείτε να επιλέξετε με σιγουριά εκείνο που υπόσχεται μια απολαυστική έκρηξη ζουμερής και απολαυστικής γεύσης.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα περιτριγυριστείτε από καρπούζια, θυμηθείτε αυτές τις συμβουλές των ειδικών και ξεκινήστε ένα ταξίδι απόλαυσης της τέλειας, γλυκιάς γεύσης του καλοκαιριού.

Δείτε το βίντεο

@thecrunchbros How to pick the best watermelon #watermelon #foodtips ♬ original sound – The CrunchBros