Για να δείχνετε πιο φρέσκια από ποτέ, ανανεώστε το πρόσωπό σας αφήνοντάς το να ξεκουραστεί και παράλληλα προστατεύοντάς το από τους κινδύνους του καλοκαιριού που δεν είναι άλλοι από τον ήλιο και τη θάλασσα.

Πώς θα τα καταφέρετε;

Διαβάστε επίσης: Λεπτά μαλλιά: Πώς τα φροντίζουμε σωστά;

Χωρίς μακιγιάζ

Η ζέστη μας οδηγεί στην παραλία και εκεί, δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να χρησιμοποιείτε προϊόντα μακιγιάζ. Μειώστε τη χρήση τους και στις βραδινές εξόδους έτσι ώστε η επιδερμίδα σας να ξεκουραστεί και να επανέλθει στη φυσιολογική της κατάσταση.

 Πάνω από όλα η ενυδάτωση

 Η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και το θαλασσινό νερό μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα. Καλό είναι, λοιπόν, μία φορά την εβδομάδα να εφαρμόζετε μια μάσκα προσώπου για βαθιά ενυδάτωση πέραν της καθημερινής χρήσης ενυδατικής κρέμας και φυσικά της κατάποσης άφθονου νερού.

Όσον αφορά το δέρμα στο σώμα, κάντε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα πριν από την αποτρίχωση και μετά το ντους βάλτε οπωσδήποτε την κρέμα σας.

Και φυσικά πάντα μαζί μας το αντηλιακό

Το καλοκαίρι το δέρμα ταλαιπωρείται περισσότερο από ποτέ από την ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συχνά πανάδες και ηλιακά εγκαύματα.

Για να το διατηρήσετε υγιές, θα πρέπει να εφαρμόζετε κάθε πρωί αντηλιακή κρέμα. Μπορεί παραδοσιακά οι αντηλιακές κρέμες να ήταν κολλώδεις, να μην απλώνονταν καλά στο δέρμα και να χαλούσαν το μακιγιάζ, πλέον όμως μπορείτε να βρείτε κρέμες που μοιάζουν περισσότερο με προϊόντα ενυδάτωσης παρά με το κλασικό αντηλιακό. Μάλιστα, όχι μόνο έχουν βελτιωθεί οι φόρμουλες, αλλά και η ποικιλία. Επιλέξτε, ειδικά για το πρόσωπο, εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στην επιδερμίδα σας (ευαίσθητο δέρμα, ξηρό ή λιπαρό) και ανανεώνετε τακτικά εφόσον εκτίθεστε στον ήλιο.