Ευλυγισία, δύναμη και χαλάρωση. Αυτά θα σας χαρίσουν οι ακόλουθες ασκήσεις, τις οποίες μπορείτε να κάνετε παντού και ειδικά κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών για να διατηρήσετε την φόρμα σας και να χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο.

Οι ασκήσεις που χαρίζουν ευλυγισία

Το σώμα σας σε ύπτια κατάκλιση με τα πόδια τεντωμένα προς τα κάτω σε ελαφριά διάσταση, ενώ τας χέρια είναι τεντωμένα προς τα κάτω και ακουμπούν στο έδαφος με τις παλάμες στραμμένες προς τα πάνω.

Μένετε σε αυτή τη θέση 15 δευτερόλεπτα. Επειτα τεντώνετε τα χέρια προς τα πίσω πλάι από το κεφάλι και μένετε σε αυτή τη θέση άλλα 15 δευτερόλεπτα. Ξεκουράζεστε και κάνετε άλλο ένα σετ μόνο με τα χέρια προς τα πάνω. Διατείνετε τον ορθό κοιλιακό.

Στηρίζεστε στο ένα σας πόδι το οποίο είναι λυγισμένο μπροστά, ενώ το αντίθετο είναι τεντωμένο προς τα πίσω στα δάχτυλα των ποδιών. Ο κορμός σας είναι σκυμμένος μπροστά, ενώ τα χέρια σας είναι τεντωμένα με τις παλάμες να ακουμπούν στο έδαφος.

Μένετε σε αυτή τη στάση 15 δευτερόλεπτα και αλλάζετε πόδια. Υστερα από ένα σύντομο διάλειμμα εκτελείτε άλλη μία φορά. Διατείνετε προσαγωγό, λαγονοψοΐτη και γλουτούς.

Το σώμα σας στηρίζεται στο ένα πόδι το οποίο είναι λυγισμένο μπροστά και στο άλλο το οποίο είναι τεντωμένο προς τα πίσω στα δάχτυλα του πέλματος. Ο κορμός σας είναι σχεδόν κάθετος με πολύ ελαφριά κλίση προς τα πίσω, ενώ τα χέρια σας είναι τεντωμένα προς τα πάνω με τις παλάμες να κοιτούν η μία την άλλη προς τα μέσα.

Μένετε σε αυτή τη στάση 15 δευτερόλεπτα και αλλάζετε πόδια. Υστερα από ένα σύντομο διάλειμμα εκτελείτε άλλη μία φορά. Διατείνετε προσαγωγό, λαγονοψοΐτη και ορθό κοιλιακό.

Το σώμα σας σε εδραία θέση με τα πόδια προς τα εμπρός σχεδόν τεντωμένα. Ο κορμός σας είναι σκυμμένος ελαφριά προς τα εμπρός και τα χέρια σας να ακουμπούν στο σημείο των ποδιών όπου αισθάνεστε τη διάταση.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα. Διατείνετε δικέφαλο μηριαίο, γλουτούς και ραχιαίους.

Το σώμα σας σε εδραία θέση με το ένα πόδι τεντωμένο και το άλλο λυγισμένο στο γόνατο με το πέλμα να ακουμπάει στο εσωτερικό του μηρού του αντίθετου ποδιού. Ο κορμός σας είναι ελαφρώς σκυμμένος προς το τεντωμένο πόδι με το κάτω χέρι να ακουμπάει στο έδαφος και το πάνω χέρι να είναι λυγισμένο στον αγκώνα πάνω από το κεφάλι.

Μένετε σε αυτή τη θέση 15 δευτερόλεπτα και έπειτα αλλάζετε πλευρά. Υστερα από ένα σύντομο διάλειμμα επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά. Διατείνετε δικέφαλο μηριαίο, προσαγωγό, πλάγιους κοιλιακούς και πλατύ ραχιαίο.

Το σώμα σας σε εδραία θέση με το ένα πόδι να ακουμπάει στο έδαφος λυγισμένο στο γόνατο, ενώ το άλλο είναι επίσης λυγισμένο από πάνω. Ο κορμός σας είναι στραμμένος πλάγια προς την πλευρά του ποδιού που βρίσκεται από πάνω. Το ένα χέρι σας ακουμπάει ελαφρά στο έδαφος ενώ το άλλο ακουμπάει πάνω στο γόνατο.

Μένετε σε αυτή τη στάση 10 δευτερόλεπτα και αλλάζετε πλευρό. Διατείνετε γλουτούς, ραχιαίους, πλατύ ραχιαίο και πλάγιους κοιλιακούς.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Γιάννη Αγνιάδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής.