Ένας προφανής λόγος της αϋπνίας κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ότι ο ύπνος μας το προηγούμενο βράδυ δεν ήταν επαρκής. Τι συμβαίνει όταν όμως κοιμόμαστε μια χαρά αλλά την επόμενη μέρα τα βγάζουμε πέρα δύσκολα; Κι αν αυτό συμβαίνει συχνά, θα πρέπει να ανησυχούμε;

Η αλήθεια είναι πως το αίσθημα της νύστας μπορεί να έχει ποικίλα αίτια, από κάποια φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούμε μέχρι μια σοβαρή λοίμωξη. Ας αναλύσουμε δυο πιθανούς λόγους που απαιτούν άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.

Διαβάστε επίσης: Vagus nerve: Το νεύρο που επηρεάζει κάθε λειτουργία στο σώμα μας

 2 ενδεχόμενοι λόγοι που σας κάνουν να νυστάζετε σε τακτική βάση

#1 Υπνική άπνοια

Ξυπνάτε το πρωί νιώθοντας το κεφάλι σας βαρύ και αισθάνεστε κουρασμένοι και κακοδιάθετοι παρότι κοιμηθήκατε κανονικά; Είναι πιθανό η υπνηλία σας να οφείλεται στο σύνδρομο υπνικής άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου, ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από δυνατό ροχαλητό και παύσεις της αναπνοής την ώρα του ύπνου για ένα χρονικό διάστημα. Λόγω των διακοπών της αναπνοής, διαταράσσεται η ομαλή ροή του ύπνου, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να νιώθετε υπνηλία και κούραση.

Εφόσον σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό. Εκείνος αφού σας εξετάσει θα εκτιμήσει ποια είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση για την περίπτωσή σας.

#2 Θυρεοειδής

Nιώθετε υπνηλία και αισθάνεστε ότι όλες οι λειτουργίες του οργανισμού σας έχουν επιβραδυνθεί; Tα συμπτώματα αυτά είναι χαρακτηριστικά του υποθυρεοειδισμού. Συνήθως η υπνηλία παρουσιάζεται όταν ο υποθυρεοειδισμός βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και δεν έχει διαγνωστεί εγκαίρως. Σπανιότερα τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε σοβαρότερες ενδοκρινικές παθήσεις.

Και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα σας εξετάσει προκειμένου να ανακαλύψει την αιτία των συμπτωμάτων αυτών. Eφόσον διαπιστωθεί ότι πάσχετε από υποθυρεοειδισμό, θα ακολουθήσετε την κατάλληλη αγωγή που θα σας συστήσει.