Oι σωματικές, και όχι μόνο, αλλαγές που έρχονται με την ηλικία είναι ένα αναπόφευκτο και φυσικό κομμάτι των χρόνων που περνούν και της ζωής μας που εξελίσσεται. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το ότι μεγαλώνουμε καθορίζει και το πώς βιώνουμε αυτό το άλλες φορές ήρεμο και άλλες ταραχώδες, ταξίδι.

Σε έναν κόσμο που πολλές φορές μονάχα η νεότητα συνδέεται με την ομορφιά και τη χαρά, πώς μπορούμε να αποδεχτούμε πως τα κεράκια στην τούρτα μας είναι πλέον πολλά…;

Διαβάστε επίσης: Καρδιά: 4 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν… ραγίζει

Μεγαλώνοντας όμορφα και συνειδητά

Για να «αγκαλιάσετε» τον εαυτό σας όποια κι αν είναι η ηλικία σας:

Επαναπροσδιορίστε τη λέξη «ομορφιά»

Η ομορφιά δεν καθορίζεται μόνο, όπως πιστεύεται, από τα νεανικά χαρακτηριστικά, αλλά από το χαρακτήρα μας, τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση, το χαμόγελο, την ενσυναίσθηση, τη συμπεριφορά μας.

Σκεφτείτε γυναίκες όπως η Μέριλ Στριπ και η Τζέιν Φόντα. Ακτινοβολούν μια ομορφιά που ξεπερνά τα όρια της ηλικίας. Αγκαλιάστε λοιπόν αυτήν την ακτινοβολία που μόνο ο χρόνος μπορεί να σας χαρίσει.

Παραμείνετε τρυφεροί με… εσάς

Οι ρυτίδες στο πρόσωπό σας είναι τα αποτυπώματα μιας ζωής, ο «χάρτης» του μοναδικού ταξιδιού σας. Μιλήστε στον εαυτό σας με την ίδια ευγένεια και κατανόηση που θα είχατε εάν μιλούσατε με έναν αγαπημένο φίλο. «Γιορτάστε» την ανθεκτικότητα και τη σοφία που έρχεται από τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Κάθε ρυτίδα έχει μια ιστορία να πει. Είναι η απόδειξη των προκλήσεων που ξεπεράσατε, των χαρούμενων στιγμών που βιώσατε, των μαθημάτων που πήρατε. Χαρείτε λοιπόν τα ορόσημα και τα επιτεύγματά σας. Είτε πρόκειται για γενέθλια ή για έναν προσωπικό στόχο, αναγνωρίστε τις επιτυχίες και την συνεχή πρόοδό σας.

Μην ξεχνάτε την υγεία σας

Η τακτική άσκηση, μια ισορροπημένη διατροφή και η επαρκής ενυδάτωση μπορούν να κάνουν θαύματα τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σας ευεξία. Εστιάστε στο να νιώθετε δυνατοί και ενεργητικοί αντί να προσπαθείτε να επαναφέρετε την παλιά σας εμφάνιση.

Αναζητήστε επίσης κι άλλες πρακτικές που προάγουν την υγεία, όπως ο διαλογισμός ή άλλες τεχνικές ηρεμίας και ενσυνειδητότητας. Παραμένοντας στο παρόν, μπορείτε να αφήσετε τη λύπη στο παρελθόν και το άγχος στο μέλλον…

Πείτε «ναι» σε νέες περιπέτειες

Μεγαλώνοντας, νέα κεφάλαια ανοίγονται στη ζωή μας. Γιατί να μην τα εξερευνήσουμε;

Ασχοληθείτε περισσότερο με τα ενδιαφέροντά σας και αξιοποιήστε το χρόνο σας δημιουργικά και ποιοτικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, μη διστάσετε να κάνετε νέες φιλίες και γενικά να έχετε άτομα γύρω σας που σας ανεβάζουν και σας εμπνέουν.

Επιπλέον, θυμηθείτε πως η ηλικία δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί εμπόδιο για τον καθορισμό νέων στόχων και την επιδίωξη των ονείρων σας.

Τολμήστε να έχετε το μοναδικό σας στυλ

Πειραματιστείτε με την γκαρνταρόμπα σας δοκιμάζοντας νέα στυλ και χρώματα που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Το «κλειδί» σε κάθε ηλικία είναι να ντύνεται κανείς για τον εαυτό του, όχι με γνώμονα κοινωνικές προσδοκίες.

Μεγαλώνω σημαίνει εξελίσσομαι, σημαίνει ζω

Αφιερώστε μια στιγμή κάθε μέρα για να σκεφτείτε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Από σχέσεις έως απλές απολαύσεις, όπως ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα ή ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ. Η ευγνωμοσύνη μετατοπίζει την εστίαση σε θετικές πτυχές της ζωής.

Τέλος, μην φοβάστε. Ακριβώς όπως τα κλαδιά ενός δέντρου επεκτείνονται και μεγαλώνουν καθώς αυτό ωριμάζει, έτσι και η ζωή σας εξελίσσεται με όμορφους και απροσδόκητους τρόπους. Αξίζει να ζήσετε όλες αυτές τις στιγμές στο έπακρο χωρίς περιττά άγχη με υπόβαθρο λανθασμένα στερεότυπα.