Η καρδιά μας μπορεί να πληγωθεί από διάφορες αιτίες. Μερικές φορές, αυτή η πληγή οφείλεται σε μέλη της οικογένειας. Άλλες, σε συνεργάτες. Κάποιες φορές, σε ερωτικές σχέσεις και βέβαια μπορεί να πληγωθούμε επειδή πολύ «απλά» η ζωή μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη.

Όποια κι αν είναι η αιτία, να θυμάστε ότι μπορείτε να μάθετε πολλά ενώ βρίσκεστε στο «σκοτάδι» και ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ενώσετε τα σπασμένα κομμάτια και να βγείτε ακόμα πιο δυνατοί στο «φως».

Διαβάστε επίσης: Στρες: Τα σωματικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

4 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν είστε πληγωμένοι

#1 Μην φοβάστε να είστε μόνοι

Μερικές φορές, το μόνο που έχουμε είναι ο εαυτός μας. Αυτό μπορεί να μας τρομάζει αφού συνήθως θέλουμε ανθρώπους γύρω μας να μας στηρίζουν. Όμως να που έρχεται και μια στιγμή που πρέπει να μείνουμε μόνοι και να εστιάσουμε στο να βγάλουμε ορισμένα πράγματα από τη ζωή μας ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Το να είστε μόνοι δεν είναι πάντα κακό. Είναι σημαντικό να μάθετε να αγαπάτε τη δική σας παρέα. Να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας, τα συναισθήματά σας, τις σκέψεις, τις αξίες, τις πεποιθήσεις σας…

#2 Όλοι περνάμε δοκιμασίες

Να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που περνούν αυτό που περνάτε εσείς αυτή τη στιγμή. Αν και μπορεί να νιώθετε ότι είστε εντελώς μόνοι και ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει, κάποιος εκεί έξω σας «νιώθει», απλώς δεν τον γνωρίζετε.

#3 Αναλύστε τον εαυτό σας σε βάθος

Αφιερώστε όλο το χρόνο που βρίσκεστε στο «σκοτάδι» στο να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας. Ψάξτε βαθιά μέσα στην ψυχή σας και προσπαθήστε να ανακαλύψετε το ποιοι είστε ακόμα κι όταν νιώθετε πόνο.

#4 Κάντε τον πόνο, «καύσιμο»

Χρησιμοποιήστε αυτήν την αρνητική ενέργεια για κάτι θετικό. Εργαστείτε προς εκείνο το στόχο που αναβάλλατε συνεχώς. Κάντε κάτι που πάντα θέλατε να κάνετε. Μην στεναχωριέστε για την κατάστασή σας για πολύ καιρό. Κάντε κάτι για αυτό. Εσείς έχετε το πάνω χέρι των συναισθημάτων σας, όσο αδύνατο και απίθανο μπορεί αυτή τη στιγμή να σας φαίνεται αυτό.

Βεβαιωθείτε τελικά ότι χρησιμοποιείτε τα «κομμάτια» σας για να ενώσετε τον εαυτό σας ξανά σε μια ακόμα καλύτερη εκδοχή του. Και μην ξεχνάτε: Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Βρείτε τον πραγματικό εαυτό σας, σηκωθείτε και συνεχίστε…