Γνωρίζουμε ότι η γυμναστική μπορεί να ωφελήσει το σώμα μας όσο και την διάθεσή μας. Τα «donkey kicks», μια από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις για τους γλουτούς, εστιάζει στον μέγα γλουτιαίο, τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο μυ του ισχίου, με αποτέλεσμα ενδυνάμωση της περιοχής και μεγαλύτερη σταθερότητα.

Ενώ φαινομενικά μπορεί να πιστεύετε πως με αυτήν την άσκηση τονώνετε τους γλουτούς σας από τη μια πλευρά κάθε φορά, στην πραγματικότητα γυμνάζετε και τις δύο.

Το πόδι πάνω στο οποίο στηρίζεστε κρατά το μεγαλύτερο βάρος του σώματός σας και αυτομάτως ο μέσος γλουτιαίος μυς στο πλαϊνό και πίσω τμήμα του ισχίου «δουλεύει» πολύ πιο σκληρά από ό,τι φαντάζεστε.

Στο μεταξύ, το άλλο σας πόδι που κλωτσά ψηλά, ενδυναμώνει τον κυριότερο όπως είπαμε μυ, τον μέγα γλουτιαίο. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι γλουτοί «αγαπούν» τα «donkey kicks» και βέβαια δεν είναι οι μόνοι…

Καθώς η εν λόγω άσκηση έχει να κάνει με τη στάση του σώματος και τη σταθερότητα, προπονεί και τους μυς των ώμων. Τελικά, όλος ο κορμός ενεργοποιείται με αποτέλεσμα πολλαπλά οφέλη με μία μόνο κίνηση!

Τα βήματα της επιτυχίας (με ή χωρίς λάστιχο αντίστασης)

1. Ξεκινήστε στα τέσσερα με τις παλάμες (ή τους αγκώνες σας) ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και κάτω από αυτούς (πλάτη και λαιμός να μην πιέζονται). Τα γόνατα πρέπει να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τα ισχία και ενωμένα μεταξύ τους για καλύτερη ισορροπία.

2. Διατηρήστε τον κορμό σας δυνατό και τη μέση σας σταθερή χωρίς να κάνει η κοιλιά σας καμπύλη προς τα κάτω.

3. Εχοντας το αριστερό σας γόνατο λυγισμένο, κλωτσήστε με το δεξί σας πόδι προς τα πάνω και πίσω (το γόνατο να είναι λυγισμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης ενώ τα δάχτυλα του ποδιού να κοιτούν προς τα κάτω). Σε αυτό το σημείο, θυμηθείτε: Μεγαλύτερη κίνηση δεν σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα.

4. Πιέστε το δεξιό σας γλουτιαίο ενώ κλωτσάτε και επιστρέψτε το γόνατό σας ελαφρά πίσω. Επαναλάβετε 10 φορές και συνεχίστε με το άλλο πόδι.

5. Εάν χρησιμοποιείτε λάστιχο γυμναστικής για μεγαλύτερη αντίσταση, τυλίξτε το γύρω από τους μηρούς σας ή κάτω από το γόνατο του ποδιού στήριξης.