Ας το παραδεχθούμε… Την περίοδο των γιορτών απολαμβάνουμε λίγο παραπάνω τα λαχταριστά εδέσματα και συνήθως πίνουμε περισσότερο αλκοόλ. Ωστόσο μπορεί να βλάψει την υγεία της επιδερμίδας και σε συνδυασμό με τις ελάχιστες ώρες ύπνου, η νέα χρονιά μπορεί να σας βρει με πρησμένο πρόσωπο, ερυθρότητα και ξηρότητα.

Κι ενώ γνωρίζουμε τις επιπτώσεις του αλκοόλ μακροπρόθεσμα, αρκεί μια νύχτα υπερκατανάλωσης για να εμφανιστούν προσωρινά προβλήματα ή το γνωστό «hangover face».

Πώς θα το προλάβετε

Ο μόνος τρόπος για να το αποτρέψετε είναι να πίνετε με μέτρο και να κοιμηθείτε λίγο περισσότερο. Υπάρχουν όμως τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις της φλεγμονής και της αφυδάτωσης:

Πιείτε νερό πριν και κατά την διάρκεια του party

Το αφυδατωμένο δέρμα δεν είναι το ίδιο με το ξηρό δέρμα. Ακόμη και όσοι έχουν λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να εμφανίσουν σημάδια αφυδάτωσης. Για να την αποφύγετε, ενυδατωθείτε επαρκώς πριν βγείτε έξω και συνεχίστε να ενυδατώνεστε όλη τη νύχτα. Πίνετε τουλάχιστον ένα γεμάτο ποτήρι νερό για κάθε αλκοολούχο ποτό που καταναλώνετε.

Επιλέξτε τα πιο ελαφριά ποτά

Το ποσοστό αλκοόλ κατ’ όγκο στο ποτό σας σχετίζεται άμεσα με το πόσο αφυδατωτικό είναι. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι μπύρας σας αφυδατώνει λιγότερο από ένα ποτήρι κρασί ενώ τα αποσταγμένα αλκοολούχα ποτά κατατάσσονται ως τα πιο αφυδατωτικά.

Αποφύγετε τα ποτά με ζάχαρη

Τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη συμβάλλουν στην αυξημένα επίπεδα φλεγμονής. Για να αποφύγετε το πρήξιμο κάντε έξυπνες επιλογές. Η βότκα και το τζιν για παράδειγμα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Μην ξεχνάτε τον καθαρισμό σας

Στο τέλος της νύχτας, μην παραλείψετε την ενδελεχή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Καθαρίστε επαρκώς το πρόσωπό σας και αφαιρέστε όλο το μακιγιάζ. Μετά τον καθαρισμό, απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατική κρέμα για να θρέψετε την επιδερμίδα σας σε βάθος.

Πώς θα το αντιμετωπίσετε

Εάν, παρά τις προσπάθειές σας να παραμείνετε ενυδατωμένη, ξυπνήσετε με κόκκινο ή πρησμένο πρόσωπο, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες στρατηγικές για να το φροντίσετε και να το επαναφέρετε:

Δροσίστε την επιδερμίδα σας

Ρίξτε παγωμένο νερό στο πρόσωπό σας ή κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας με παγάκια, αφού τα τοποθετήσετε σε μια καθαρή πετσέτα. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση την άμεση επαφή με το πάγο για να μην τραυματίσετε το δέρμα σας.

Η ψύξη του δέρματος βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων για τη μείωση της ερυθρότητας και του πρηξίματος. Για να μειώσετε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, δοκιμάστε να βάλετε κρύα κουταλάκια του γλυκού για μερικά λεπτά.

Κάντε μασάζ

Το ήπιο μασάζ προσώπου μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία και να συμβάλλει στην απομάκρυνση των υγρών που έχει κατακρατήσει ο οργανισμός, μειώνοντας το πρήξιμο. Ξεκινήστε από το κέντρο του προσώπου σας και με απαλές κινήσεις προχωρήστε απαλά προς τα έξω προς τους κροτάφους, τα αυτιά και τη γραμμή του σαγονιού σας.

Εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα

Οι ενυδατικές μάσκες ενυδατώνουν το δέρμα και βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής. Επιλέξτε μια με ενυδατική ή καταπραϋντική σύνθεση για βέλτιστα αποτελέσματα. Συστατικά όπως τα κεραμίδια και η νιασιναμίδη, που είναι αντιφλεγμονώδη και  γλυκερίνη που συμβάλλει στην βαθιά ενυδάτωση. θα σας βοηθήσουν.

Κάντε απλό μακιγιάζ

Το αμέσως επόμενο πρωί προσπαθήστε να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας απλό, επιλέγοντας προϊόντα με ελαφριές συνθέσεις για να ξεκουράσετε την επιδερμίδα σας. Μια πινελιά ρουζ, ένα ενυδατικό lip oil και λίγο μολύβι φρυδιών είναι ό,τι χρειάζεστε για να φωτίσετε το πρόσωπο και να τραβήξετε την προσοχή ψηλά και μακριά από τα μάτια.

Αποφύγετε το βαρύ foundation και τις πούδρες, που μπορεί να κάνουν το ξηρό δέρμα να φαίνεται θαμπό και πιο πρησμένο.