Κρίνοντας από τη λέξη «flooding» που σημαίνει «πλημμύρα», το καινούριο trend φροντίδας της επιδερμίδας, skin flooding, μπορεί να μας ακούγεται κάπως έντονο και υπερβολικό. Από τη μία, πράγματι έχει να κάνει με την ενυδάτωση. Από την άλλη, δεν είναι ούτε περίπλοκο ούτε έχει να κάνει με την εφαρμογή πληθώρας προϊόντων στο δέρμα.

Στην πραγματικότητα, είναι μια απλή διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας κατά την οποία πρέπει να εφαρμόζετε τα προϊόντα σας με συγκεκριμένη σειρά για μέγιστη ενυδάτωση.

Αφορά κάθε τύπο επιδερμίδας; H απάντηση είναι πως ναι. Ιδιαιτέρως ωστόσο θα ωφεληθείτε αν έχετε θαμπό, ξηρό και αφυδατωμένο ή ευαίσθητο δέρμα. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, μπορείτε να προσθέσετε αυτή τη ρουτίνα στην καθημερινότητά σας. Εάν έχετε λιπαρό ή μικτό δέρμα, θα ήταν μάλλον προτιμότερο να το κάνετε μία με δύο φορές την εβδομάδα. Εάν πάλι έχετε ακμή, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε πρώτα το δερματολόγο σας.

Ποια είναι τα οφέλη του skin flooding;

Προφανώς, όπως ήδη είπαμε, η ενυδάτωση. Είναι μια μέθοδος που επιτρέπει στα συστατικά των προϊόντων περιποίησης να διεισδύσουν βαθύτερα, κλειδώνοντας την υγρασία σε όλα τα στρώματα του δέρματος.

Άλλο ένα πλεονέκτημα του skin flooding είναι η ενίσχυση του δερματικού φραγμού. Του εξωτερικού στρώματος του δέρματος, το οποίο προστατεύει από την διαεπιδερμική απώλεια νερού και τους ρύπους που το βλάπτουν και το καθιστούν ευάλωτο στην ξηρότητα, τον ερεθισμό και τη γήρανση.

Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της λάμψης και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας, χαρίζοντάς σας πιο νεανική όψη.

Πώς να κάνετε skin flooding

Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τη διαδικασία:

Βήμα #1: Καθαρισμός

Η πρώτη και η πιο βασική κίνηση πριν από κάθε ρουτίνα περιποίησης. Ξεκινήστε λοιπόν με ένα απαλό καθαριστικό και αφήστε το δέρμα υγρό πριν εφαρμόσετε το επόμενο προϊόν σας.

Βήμα #2: Ορός με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας «μαγνήτης» υγρασίας. Αρκεί λίγη ποσότητα την οποία απλώνετε ταμποναριστά σε πρόσωπο και λαιμό.

Βήμα #3 (προαιρετικό) Ορός με νιασιναμίδη

Η εφαρμογή δεύτερου ορού είναι προαιρετική, αλλά οι λάτρεις της τάσης την υποστηρίζουν αφού η νιασιναμίδη είναι ένα συστατικό με πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα.

Είναι μία μορφή της βιταμίνης Β3, του συμπλέγματος βιταμινών Β και μπορεί να μειώσει τις πανάδες και τις κηλίδες, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, την ερυθρότητα, την εμφάνιση των πόρων και την έκκριση σμήγματος.

Βήμα #4 Ενυδατική κρέμα

Μόλις απορροφηθεί το serum σας, εφαρμόστε την ενυδατική σας. Χρησιμοποιήστε πολύ μικρή ποσότητα, από μία «κουκκίδα» σε μέτωπο, πηγούνι και μάγουλα. Έπειτα, απλώστε την κρέμα σε όλο το πρόσωπο, χωρίς να αμελείτε καμιά περιοχή.

Απλώστε την επίσης σε όλη την επιφάνεια του λαιμού με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και από έξω προς τα μέσα μιας και η επιδερμίδα, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό και το ντεκολτέ, τείνει να είναι πιο λιπαρή στο κέντρο, οπότε, λογικά, χρειάζεται και λιγότερη ενυδάτωση εκεί.