Η πτώση της θερμοκρασίας και ο κρύος αέρας μειώνουν τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα, εξαντλώντας τη φυσική του άμυνα. Τέτοιες απότομες αλλαγές μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα να ξεφλουδίζει, να είναι ξηρή, κόκκινη, ερεθισμένη και να μας «τρώει». Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, τα συμπτώματα μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρά. Όταν ο παγωμένος καιρός κάνει την επίθεσή του, δεν αρκεί εν τω μεταξύ μόνο να αποφεύγετε ορισμένα συστατικά.

Ποιες προληπτικές μεθόδους προστασίας μπορείτε να ακολουθήσετε;

Πώς να περιποιηθείτε το ευαίσθητο δέρμα το χειμώνα

Χρησιμοποιήστε ορούς για να δώσετε ζωντάνια στην επιδερμίδα

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το ευαίσθητο δέρμα σας λαμβάνει άφθονη πρόσθετη υγρασία και έχει την κατάλληλη ισορροπία θρεπτικών συστατικών για να επανορθωθεί. Οι οροί που είναι «πυκνοί» σε τέτοια συστατικά μπορούν να βοηθήσουν.

Οι οροί γενικά περιέχουν μικρότερα μόρια από τις τυπικές ενυδατικές κρέμες. Ενώ και τα δύο αυτά προϊόντα είναι ωφέλιμα, οι οροί διεισδύουν πιο βαθιά στα κύτταρα της επιδερμίδας. Οι οροί με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορούν να αποδειχθούν ιδιαιτέρως αποτελεσματικοί όταν ο χειμώνας προκαλεί ερυθρότητα και κνησμό ή σκασμένο δέρμα.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ορούς με αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά συστατικά.

Αφού εφαρμόσετε τον ορό, δεσμεύστε την υγρασία και προστατέψτε επιπλέον το δέρμα σας με μια καλή ενυδατική κρέμα.

Επίσης, μην ξεχνάτε να πίνετε πολλά υγρά και το χειμώνα αφού ως γνωστόν η ενυδάτωση ξεκινά πρώτα απ’ όλα εκ των έσω…

Ναι, χρειάζεστε αντηλιακό το χειμώνα

Όταν είστε τυλιγμένη με το κασκόλ και τρέμετε καθώς περπατάτε στο κρύο, η επίδραση του ήλιου στο δέρμα σας είναι πιθανώς το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας.

Ο ήλιος όμως μπορεί να βλάψει το δέρμα το ίδιο εύκολα στο κρύο του χειμώνα όσο και στη ζέστη του καλοκαιριού. Οι ακτίνες του μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος, ειδικά όταν αντανακλούν σε ένα χιονισμένο, λευκό τοπίο.

Η βλάβη από τον ήλιο είναι γνωστό πως οδηγεί επίσης σε πρόωρη γήρανση αλλά και άλλα σοβαρά προβλήματα.

Εφαρμόστε λοιπόν ένα ποιοτικό αντηλιακό που προστατεύει το ευάλωτο, ευαίσθητο δέρμα σας από τις ακτίνες UVA και UVB. Εφαρμόστε το κάθε φορά που περνάτε χρόνο έξω και φροντίστε να το ανανεώνετε μέσα στην ημέρα.

Κεφάλαιο απολέπιση

Για να καταπολεμήσετε την ξηρή, θαμπή όψη του δέρματος και να επιτρέψετε στις ενυδατικές κρέμες και τους ορούς να φτάσουν στα κύτταρα, είναι σημαντικό να αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας.

Ωστόσο, η υπερβολική απολέπιση του ευαίσθητου δέρματος μπορεί να το κάνει πιο ευάλωτο σε ερεθισμούς ή ακόμα και να βλάψει τα υγιή κύτταρά του. Δεδομένου ότι το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, είναι δύσκολο να υπάρξει μια γενική σύσταση σχετικά με τη συχνότητα απολέπισης. Επομένως, λειτουργήστε με βάση το τι σας «λέει» το δέρμα σας.

Τα ήπια απολεπιστικά συστατικά όπως η παπάγια, ο ανανάς, τα άλφα υδροξυοξέα και τα γλυκολικά ή γαλακτικά οξέα είναι πιο αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο.

Ακολουθήστε μια ολιστική προσέγγιση

Η καλή υγεία του δέρματος απαιτεί καλές συνήθειες, καλά προϊόντα και συνέπεια όλο το χρόνο.

Διατηρήστε επιμελώς τη beauty ρουτίνα σας ακόμα κι αν τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος υποχωρήσουν. Με μια έξυπνη, πολύπλευρη προσέγγιση που αφορά εκτός των άλλων και την καλή διατροφή, τον ποιοτικό ύπνο κτλ., το δέρμα σας θα είναι υπέροχο ακόμα κι όταν ο καιρός μας δείχνει την άγρια πλευρά του…