Μερικές απλές κινήσεις είναι αρκετές για να σας κάνουν να νιώθετε και να δείχνετε πιο όμορφη. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η χαρά κρύβεται στα μικρά πράγματα!

Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Τι καλύτερο μετά από μια κουραστική εβδομάδα;

Γεμίσετε την μπανιέρα με ζεστό νερό και άλατα και να χαλαρώσετε.

Tο ζεστό μπάνιο είναι ευεργετικό για τον οργανισμό σε όλα τα επίπεδα: μειώνει τις αρνητικές σκέψεις, ξεκουράζει το μυαλό, ανακουφίζει από τους πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις, ανοίγει τους πόρους του δέρματος και αποτοξινώνει και φυσικά, το αυτονόητο, καθαρίζει.

Ανάψτε ένα κερί, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική να παίζει, πάρτε μαζί σας το βιβλίο σας και αφεθείτε στη θεραπευτική δύναμη του νερού.

Κλείστε ραντεβού για μανικιούρ

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psychology, το μανικιούρ σε ένα κέντρο περιποίησης σε συνδυασμό με την ευχάριστη συζήτηση, έχει ευεργετικές επιδράσεις στην ψυχική μας υγεία.

«Αυτή η πρακτική προσφέρει, επίσης, μια διέξοδο στα άτομα, αναδεικνύοντας τη σημασία της αυτοφροντίδας και τα πιθανά οφέλη της ανταλλαγής προσωπικών σκέψεων σε ένα ασφαλές περιβάλλον», σχολιάζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Saitama Gakuen στην Ιαπωνία.

«Η ενασχόληση με δραστηριότητες που επιτρέπουν στα άτομα να χαλαρώσουν, να προβληματιστούν και να αποκαλύψουν λίγα πράγματα για τον εαυτό τους μπορεί να είναι ένα πολύτιμο συστατικό για τη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας», προσθέτουν.

Κοιμηθείτε

Ο «ύπνος ομορφιάς» δεν είναι μύθος.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν οι πιο σημαντικές εσωτερικές διεργασίες: Ο οργανισμός επιδιορθώνει τις φθορές της επιδερμίδας, του εγκεφάλου, των μυών κ.τ.λ.

Η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα αυξάνεται, παράγεται κολλαγόνο, εξουδετερώνονται οι επιθέσεις από τη UV ακτινοβολία, εμποδίζοντας την πρόωρη γήρανση.

Σύμφωνα με έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μία νύχτα κακού ύπνου μπορεί να γίνει η αιτία για:

  • Το κουρασμένο βλέμμα.
  • Το πρήξιμο.
  • Τους μαύρους κύκλους.
  • Τη χλομή όψη.
  • Τις έντονες ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στo επιστημονικό περιοδικό The Royal Society προσθέτει ότι δύο ημέρες αϋπνίας επηρεάζουν αρνητικά την υγεία, την πνευματική διαύγεια, αλλά και την ελκυστικότητα.