Οι δερματολόγοι μας ενθαρρύνουν να αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε μια κρέμα νυκτός με μια βαθιά θρεπτική φόρμουλα ήδη από την ηλικία των 20. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα προσπαθεί να αναγεννηθεί και να ανακάμψει από την καθημερινή δραστηριότητα. Είναι η στιγμή που τα κύτταρα του δέρματος κάνουν τις απαραίτητες διεργασίες, για να επιδιορθώσουν και να αποβάλουν το στρες, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο την επόμενη μέρα.

Γιατί χρειάζεστε την ενυδατική κρέμα νυκτός

Με τη χρήση μιας ενυδατικής κρέμας νυκτός, μπορείτε να δώσετε στο δέρμα σας την ενυδάτωση που χρειάζεται για να δείχνει φρέσκο και λαμπερό το επόμενο πρωί  -ειδικά εάν παρατηρείτε αυξημένη ξηρότητα και αφυδάτωση.

Οι ενυδατικές κρέμες νυκτός είναι συνήθως πιο παχύρρευστες και πιο καταπραϋντικές από τις ενυδατικές κρέμες ημέρας, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κρέμα νυκτός βοηθά στην απαλότητα του δέρματός σας και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας, οι οποίοι συχνά προκαλούνται και από την αφυδάτωση.

Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη

Αν η ενυδάτωση και ο ομοιόμορφος τόνος του δέρματος είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές σας, προτιμήστε συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη Ε και το σκουαλάνιο.

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί εξαιρετικό ενυδατικό παράγοντα, καθώς έχει τη μοναδική ικανότητα να συγκρατεί το νερό και την υγρασία, βελτιώνοντας παράλληλα την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος.

Η βιταμίνη Ε ενισχύει τον δερματικό φραγμό και ανακουφίζει το δέρμα χάρη στις αντιφλεγμονώδεις κι ενυδατικές της ιδιότητες.

Το σκουαλάνιο είναι η υδρογονωμένη μορφή του σκουαλενίου. Πρόκειται για ένα λιπίδιο, που βρίσκεται φυσικά στο δέρμα κι εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες. Είναι πιο ωφέλιμο για όσους έχουν ξηρό ή ώριμο δέρμα λόγω των εξαιρετικών ενυδατικών ιδιοτήτων του. Είναι επίσης αποτελεσματικό για άτομα που έχουν πάθει κάποιο ηλιακό έγκαυμα, και το δέρμα τείνει να χάνει την υγρασία του και χρειάζεται ενυδάτωση.

Η σωστή εφαρμογή της κρέμας νυκτός

Οι περισσότερες κρέμες νυκτός πρέπει να εφαρμόζονται το βράδυ μετά τον καθαρισμό και μετά την εφαρμογή του ορού.

Πάρτε μια μικρή ποσότητα της κρέμας στις παλάμες σας και κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας με ανοδικές, κυκλικές κινήσεις. Φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε ξηρότητα ή ρυτίδες. Τέλος, αφήστε την κρέμα λίγα λεπτά να απορροφηθεί καλά πριν πάτε για ύπνο.