«Τι θα πουν οι άλλοι;» – Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να σας απασχολεί, λέει η Rihanna. Ξεκινήστε να ζείτε τη ζωή σας για εσάς: Βάψτε τα μαλλιά σας στο χρώμα που σας αρέσει, φορέστε εκείνη τη φούστα που διστάζετε εδώ και καιρό. Δεν χρειάζεται να ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες των άλλων, ούτε να δικαιολογείστε για ό,τι πιστεύετε ή αισθάνεστε.

Γι’ αυτό, μην «εγκλωβίζετε» τη ζωή σας στη γνώμη εκείνων που δεν σας αφορούν.

Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους

Σε έναν κόσμο γεμάτο μέσα ενημέρωσης (κοινωνικά, τηλεοπτικά, κ.λπ.) ​​– «βομβαρδιζόμαστε» με εικόνες ιδεαλισμού.

Βλέποντας κάποιον άλλο να έχει «100 likes», για παράδειγμα, καταλήγουμε σε μια συνεχή κοινωνική σύγκριση, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε το ίδιο για να νιώσουμε επικυρωμένοι.

Αντί να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους στο διαδίκτυο ή με τους συναδέλφους σας, προσπαθήστε να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ του να είστε ικανοποιημένοι με το πού βρίσκεστε ενώ ταυτόχρονα σκέφτεστε πού θα θέλατε να είστε.

Αποδεχτείτε τον εαυτό σας για αυτό που είστε αυτή τη στιγμή και αναζητήστε τρόπους να μάθετε και να αναπτυχθείτε.

Επιλέξτε προσεκτικά τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας

Η Rihanna έχει ανοιχτεί στο παρελθόν για τις γυναίκες στη ζωή της που της έμαθαν τη δύναμη της αγάπης για τον εαυτό της.

«Τόσο η γιαγιά μου όσο και η μαμά μου ήταν δυνατές ανεξάρτητες γυναίκες – έπρεπε να είναι», είπε χαρακτηριστικά. «Ήταν και οι δύο γυναίκες που πήραν τη ζωή στα χέρια τους και είμαι τόσο ευγνώμων που μεγάλωσα μαζί τους», εξήγησε.

Λένε ότι τα άτομα με τα οποία περνάμε τον περισσότερο χρόνο είναι μια αντανάκλαση του εαυτού μας.

Φροντίστε, λοιπόν, ο κοινωνικός σας περίγυρος να περιλαμβάνει άτομα που θαυμάζετε και που σας ενθαρρύνουν να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Αν ο περίγυρός σας συνηθίζει να σας ασκεί αυστηρή κριτική, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να νιώθετε άσχημα, τότε αξίζει να εκφράσετε με ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτή η συμπεριφορά σας προσβάλλει και σας στενοχωρεί.

Επειδή κάποιος πιστεύει κάτι για εσάς, δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια.

Κοιτάξτε με το χέρι στην καρδιά και χωρίς φόβο τον εσωτερικό σας καθρέφτη και ανακτήστε τον έλεγχο του εαυτού σας.

Δείτε ποιον πραγματικά έχετε απέναντί σας. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας, τις δυνάμεις σας και το ένστικτό σας.