Εάν αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας είναι λίγο περισσότερο λιπαρά ή φριζαρισμένα από ό,τι συνήθως και δεν είστε σίγουρες γιατί, ο λόγος μπορεί να βρίσκεται στο μπάνιο. Στον τρόπο, δηλαδή, που τα λούζετε αλλά και στις κινήσεις που ακολουθούν.

Εδώ είναι τα 5 συχνότερα λάθη που κάνετε κατά το λούσιμο των μαλλιών σας και που, αν τα αποφύγετε, θα δείτε την εικόνα τους να αλλάζει.

#1

Δε χρησιμοποιείτε το σωστό σαμπουάν & conditioner για τον τύπο μαλλιών σας

Με τόσα πολλά διαφορετικά προϊόντα μαλλιών στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το σωστό. Ακόμα κι αν τα μαλλιά σας είναι σχετικά εύκολα στη διαχείριση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το ιδανικό σαμπουάν και conditioner για τον τύπο τους.

Μερικές γυναίκες που εμφανίζουν έντονο φριζάρισμα ή αντιμετωπίζουν την αφυδάτωση, χρειάζονται ενυδατικά σαμπουάν, ενώ όσες έχουν λεπτή τρίχα χρειάζονται ελαφριές φόρμουλες, για να μην τη βαραίνουν.

#2

Χρησιμοποιείτε συχνά σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό

Εάν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα για τα μαλλιά, μπορεί να χρειάζεται να εντάξετε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό στη ρουτίνα σας. Ωστόσο, καλό είναι να μην το εφαρμόζετε πολύ συχνά.  Η σύνθεση αυτής της κατηγορίας σαμπουάν είναι πιο «σκληρή», προκειμένου να διώξει ακόμα και το τελευταίο ίχνος σμήγματος, ρύπων, κατάλοιπων προϊόντων styling από την επιδερμίδα του κεφαλιού και την τρίχα, με αποτέλεσμα να απομακρύνει και τα φυσικά έλαια του τριχωτού που είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών.

#3

Λούζεστε σχεδόν καθημερινά

Είτε έχετε λιπαρά μαλλιά είτε ιδρώνετε αρκετές φορές την εβδομάδα λόγω γυμναστηρίου, καταλήγετε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα.

Εκεί, ίσως, βρίσκεται ο λόγος που βλέπετε μια διαφορετική συμπεριφορά από τα μαλλιά σας.  Το πολύ συχνό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα του κεφαλιού, «αναγκάζοντάς» το να παράγει μεγαλύτερη ποσότητα προκειμένου να εξισορροπήσει την απώλεια, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο λιπαρά.

Οι experts προτείνουν, αντί να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, να χρησιμοποιείτε ένα ξηρό σαμπουάν ανάμεσα στα λουσίματα, καθώς η σύνθεσή του δεσμεύει τη λιπαρότητα και φρεσκάρει την εικόνα τους πολύ ικανοποιητικά.

#4

Αγαπάτε τη… λάθος θερμοκρασία

Από τις πιο σημαντικές συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί στη φροντίδα των μαλλιών, είναι να τα ξεβγάζετε με όσο πιο χλιαρό νερό αντέχετε. Και αυτό, γιατί το ζεστό νερό ανοίγει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να διαφεύγουν οι χρωστικές (αν έχετε βαμμένα μαλλιά), το χρώμα τους να ξεθωριάζει πιο γρήγορα αλλά και να δείχνουν θαμπά ακριβώς επειδή η τρίχα δεν είναι λεία.

#5

Τρίβετε τα μαλλιά σας

Μπορεί να βιάζεστε να βγείτε από το ντους και να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, αλλά οι κινήσεις σας δεν πρέπει να είναι βιαστικές κι έντονες. Να θυμάστε πως κάθε κίνηση στην ιεροτελεστία του λουσίματος παίζει ρόλο στην τελική εικόνα των μαλλιών σας μετά το στέγνωμα.

Με μια μαλακή πετσέτα ταμπονάρετε τα βρεγμένα μαλλιά σας απαλά, για να απομακρύνετε όσο περισσότερο νερό γίνεται πριν ξεκινήσετε το πιστολάκι. Το κλειδί εδώ βρίσκεται στη λέξη «ταμπονάρετε», σημειώνουν οι ειδικοί, καθώς αν τα τρίβετε με την πετσέτα ταλαιπωρείτε την τρίχα, η οποία είναι πιο ευάλωτη όταν είναι βρεγμένη, και την οδηγείτε σε σπάσιμο και φριζάρισμα.