Τι θέση έχει το άγχος στη ζωή σας; Κοιτάξτε τη «λίστα» με ό,τι σας ανησυχεί. Είναι όλα αυτά τα ζητήματα δική σας ευθύνη να διευθετηθούν;

Ίσως τελικά διαπιστώσετε ότι πάνω από το 50% των πραγμάτων για τα οποία αγχώνεστε, δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν στη δική σας λίστα.

Οι αρνητικές σκέψεις δεν πρέπει να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στη ζωή σας από ό,τι «αξίζουν».

Δείτε τις ως εμπόδια που βάζετε στον εαυτό σας, κάνοντας την καθημερινότητά σας πιο δύσκολη από ό,τι θα έπρεπε να είναι.

Παρόλο που ορισμένες καταστάσεις είναι εκτός του δικού σας ελέγχου, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως έχετε πάντοτε επιλογές ως προς το πώς θα ανταποκριθείτε σε αυτές.

Απαλλαγείτε από το άγχος με 3 κινήσεις

1. Παύση

Την επόμενη φορά που θα έχετε μια έντονη από όλες τις απόψεις μέρα, αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να αποσυμπιεστείτε και να ανακουφιστείτε από το άγχος.

Μπορείτε να πάτε για μια σύντομη βόλτα ή, αν δεν έχετε τη δυνατότητα να βγείτε έξω, καθίστε μόνοι σας σε ένα ήσυχο δωμάτιο για λίγα λεπτά.

2. Κατανόηση

Παρατηρήστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Ρωτήστε τον εαυτό σας: «Από πού προέρχεται αυτό το συναίσθημα και γιατί εμφανίζεται τώρα;»

3. Επιλογή

Λάβετε υπόψη τις αξίες σας ή τι είναι πιο σημαντικό για εσάς σε αυτήν την κατάσταση και το άτομο που θέλετε να είστε.

Τι θα έκανε σε αυτήν την περίπτωση η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας;

Η όλη άσκηση διαρκεί μόνο 5 λεπτά, αλλά η διαχείριση του άγχους είναι μια συνεχής διαδικασία. Το σημαντικό είναι να τη εξασκείτε και να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας.

Σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών, τόσο για να μην αφήνουμε το στρες να μας επηρεάζει πολύ όσο και για να αισθανθούμε καλύτερα όταν νιώθουμε πολύ στρεσαρισμένοι, χρειάζεται να προσέχουμε τη σωματική μας υγεία, να κάνουμε αερόβια γυμναστική, διαλογισμό, να προσέχουμε τη διατροφή μας, να ακούμε μουσική και να απολαμβάνουμε την τέχνη σε όποια μορφή μάς ευχαριστεί, να έχουμε κοινωνικές σχέσεις και ένα υποστηρικτικό σύστημα από οικογένεια και φίλους, να κοιμόμαστε καλά και να ζητάμε τη βοήθεια των ειδικών ψυχικής υγείας όταν νιώθουμε ότι έχουμε την ανάγκη τους.