Οι πολύωρες πτήσεις ταλαιπωρούν την επιδερμίδα κάνοντάς τη θαμπή και αφυδατώνοντάς τη, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και σπυράκια.

Ωστόσο, δε χρειάζεται να είναι έτσι: Ακόμα κι αν δεν κλείσετε μάτι τη διάρκεια της πτήσης σας, η παρακάτω ρουτίνα για το δέρμα και τα μαλλιά θα σας κρατήσει λαμπερές και θα πάρει οποιοδήποτε ίχνος κούρασης από πάνω σας – Όλοι θα απορούν πώς τα καταφέρνετε και είστε τόσο φρέσκια!

Πριν την πτήση

Εάν δεν πετάτε πολύ πρωινές ώρες, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με γυμναστική. Η άσκηση θα σας κουράσει, με αποτέλεσμα να καταφέρετε να κοιμηθείτε στο αεροπλάνο.

Έπειτα, απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και χαρίστε στον εαυτό σας την απόλυτη περιποίηση.

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας πριν την πτήση

Πριν ετοιμαστείτε για την πτήση σας, ψεκάστε ξηρό σαμπουάν στις ρίζες σας, για να αποφύγετε τη λιπαρότητα που μπορεί να δημιουργήσουν οι συνθήκες μέσα στην καμπίνα.

Εφαρμόστε μερικές σταγόνες serum μαλλιών στις άκρες για να κρατήσετε μακριά την ψαλίδα και το φριζάρισμα.

Πιάστε τα μαλλιά σας σε έναν κότσο με ένα μεταξωτό scrunchie που δεν ταλαιπωρεί την τρίχα ή στερεώστε τα με ένα hair clip ψηλά.

Ακριβώς πριν από την προσγείωση, αν αισθάνεστε πως τα μαλλιά σας το χρειάζονται, ψεκάστε ξανά λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες για ανανέωση και τόνωση του όγκου.

Ενυδάτωση τώρα

Όταν θα είστε πια πάνω στο αεροπλάνο, φροντίστε να ενυδατώνεστε σχολαστικά και συχνά.

Έχετε πάντα μαζί σας ένα face mist για να αναζωογονήσετε και να τονώσετε την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε προκειμένου να κρατήσετε φρέσκο το δέρμα σας.

Φυσικά, μην ξεχνάτε την ενυδατική κρέμα σας, την οποία θα εφαρμόσετε πριν την απογείωση και μπορείτε να ανανεώνετε κατά τη διάρκεια της πτήσης, αν τυχόν παρατηρήσετε ξηρότητα σε κάποια σημεία του προσώπου.

Επίσης, τα eye patches είναι σωτήρια για το αεροπλάνο – μια λύση των 10 λεπτών που κρατάει τα σημάδια κούρασης μακριά από την περιοχή των ματιών.

Φρεσκάρισμα μετά

Ακριβώς πριν την προσγείωση, ακολουθείστε μια ρουτίνα no makeup makeup, που θα σας κάνει να φαίνεστε απίστευτα φρέσκιες.

Ξεκινήστε απλώνοντας το αντηλιακό σας, για να προστατεύσετε το δέρμα και να του δώσετε μια όμορφη, λαμπερή όψη.

Σημείωση: Εάν δεν είστε σε ολονύκτια πτήση, εφαρμόστε το και πριν πετάξετε, και ξανά κατά τη διάρκεια της πτήσης, ειδικά αν κάθεστε δίπλα σε παράθυρο.

Τα χείλη είναι μια ακόμα ζώνη του προσώπου που συνήθως αφυδατώνεται κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης πτήσης.

Εφαρμόστε το αγαπημένο σας διάφανο lip balm, εάν θέλετε ένα φυσικό αποτέλεσμα, ή προτιμήστε ένα lip balm με χρώμα, για να δώσετε ζωντάνια στα χείλη.

Εάν διαλέξετε το δεύτερο, μπορείτε να βάλετε πολύ λίγη ποσότητα και στα μάγουλα, σαν κρεμώδες ρουζ, για να μη φαίνεστε χλωμή.